Ugrás a tartalomra

A Schieber Pincészet pályázata borcímkék tervezésére

Tisztelt leendő Művésznők és Művészurak!

 

Nagyon nagy örömmel vettük, amikor intézményetek vezetői engedélyt adtak, hogy veletek együtt alkothassuk meg pincészetünk borainak címkéit.

Fantasztikus már csak belegondolni is, hogy ennyi kreatív tehetséges fiatallal dolgozhatunk együtt, ebben az egy hónapban.

Mellékeltünk egy pályázati kiírást. Reméljük, elnyeri tetszéseteket és hamarosan személyesen is vendégül láthatunk benneteket itt a Schieber Pincészetnél egy jó hangulatú borkóstolóval egybekötött bemutatkozásra.

Addig is nézzetek körül a honlapunkon: www.schieberpinceszet.hu, vagy kövessétek az eseményeket a  https://www.facebook.com/schieber.pinceszet?ref=hl  oldalunkon.

 

További inspiráló napokat kívánok nektek!

 

Barátsággal:

Simon Veronika

birtokvezető helyettes

+36 30 200 5601

 

 

 

A Schieber Pincészet, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar pályázatot ír ki az egyetemek festőművész és tervezőgrafika szakos hallgatói számára borcímkék    tervezésére.

A pályázat tárgya új címkesorozat tervezése a Schieber Pincészet új, éttermi forgalomba kerülő borainak, valamint a Schieber Pincészet jelenlegi címkéi lecserélésére, az alábbiak szerint:
•    Schieber Pincészet, éttermi sorozata  rosé, chardonnay, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, kékfrankos, kadarka, borainak új címkesorozata, amely borokat az éttermekben kíván majd forgalmazni 2015-től;
méret:  8,5 cm széles,  10 – 12 cm magas
•    Schieber Pincészet, általános sorozata a jelenleg forgalomban lévő címkéinek lecserélése kadarka, kékfrankos, bikavér, és rozé, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot címkéje,
mérete: 8,5 cm széles, 10-12 cm széles
•    A 3. címkecsalád pedig az exkluzív minőséget képviseli, tehát ennél külön figyelmet kell fektetni arra, hogy az elkészült címke a magas minőséget, különlegességet sugározza.
méret: 9 cm széles, 12 cm magas

A pályázók a fenti három pályázatra külön-külön és együtt is benyújthatják műveiket, azonban az első kategóriában csak azok a pályázatok vehetnek részt, amelyek az összes ott megjelölt bor vonatkozásában külön-külön címkét tartalmaznak.
A kötelezően megjelenítésre kerülő adatok a következők:
- Schieber Pincészet logója (jelentkezőknek küldjük vektoros formában)
- Az adott borfajta típusa
- Szekszárd
- adott évjárat.
A pályázat célja az Egyetem hallgatói számára inspiratív és egyben piaci alapú elbírálást biztosító feladat, valamint ezzel együtt alternatív megjelenési felület biztosítása, a Schieber pincészet számára pedig új és innovatív megjelenés biztosítása.
A pályaművek elbírálásakor előnyt jelent, ha a címkék tükrözik a Szekszárdi Borvidék, illetve az ott készített borok karakterét, illetve szervesen köthetőek lennének a különböző fajtájú borokhoz. Ezért a Schieber Pincészet a borcímkék tervezéséhez fontosnak tartja a palackokban lévő bor ismeretét. A pince a pályázók számára a tervkészítéshez szeretne segítséget nyújtani azáltal, hogy termékbemutatót rendez. A termékbemutatóra 2015. október 13-át követően, egy későbbiekben meghatározandó időpontban kerül sor.
A beérkező pályamunkákat pdf fájlformátumban fogadjuk el.
A Schieber Pincészet a sikeresnek ítélt pályamunkákat a következőképpen díjazza:
•    a Schieber címkesorozat nyertes tervezője számára 100.000 Ft;
•    Éttermi címke nyertes pályázója részére pedig 50.000 Ft
•    exkluzív címkesorozat nyertes tervezője számára: 100.000 Ft
•    a jó neveket egyesével 20 e Ft-ért díjazzuk

A nyertes címkéit a Schieber Pincészet több éven keresztül kívánja használni és a címkéken feltüntetésre kerül majd a nyertes tervező neve is. Különböző nyelveken való lefordításban is.
A pályázati díj kifizetésének feltétele az, hogy a nyertes pályázó(k) és a kiírók között a lent megjelölt tartalommal felhasználási szerződés jöjjön létre.
A kiírók tájékoztatják a pályázókat, a pályázaton való részvétel feltétele az, hogy kijelentsék, hogy hozzájárulnak az általuk készített pályaműveknek a Schieber Pincészet honlapjain és egyéb médiafelületein történő nyilvánosságra hozatalához, illetve lehívásra hozzáférhetővé tételéhez. A nyertes pályázó(k) részére a díj(ak) kifizetésének, feltétele a kiíróknak a fenti díjazásért és az ingyenes megjelenési felület jelentette előnyökért cserébe írásban kizárólagos, területi és időbeli korlátozások nélküli, a felhasználás valamennyi módjára – ideértve a többszörözés és az átdolgozás jogát is – kiterjedő, harmadik személyeknek is átengedhető felhasználási jogot engednek a művükön. E nyilatkozat a szerzői jogdíjról történő kifejezett lemondásnak is tekintendő.

Pályázat beadásának határideje: 2015. november 15. az info@schiberpinceszet.hu e-mail címre.
A pályázatot a Schieber Pincészet és az Egyetemek képviselői bírálják el.
A pályázat kiírói fenntartják azt a jogot, hogy nem megfelelő kvalitású pályamunkák esetében a díjat akár az egyes pályázati kategóriák, akár az egész pályázat vonatkozásában visszatartsa.
A pályázattal kapcsolatos további információk Simon Veronika (tel.: 06 30 200 56 01; e-mail: info@schieberpinceszet.hu ) szerezhetőek be.

Pályázat határidő: