Ugrás a tartalomra

ESTERHÁZY ART AWARD 2023 - Pályázati felhívás

Ismét lehet jelentkezni az Esterházy Art Awardra. A kiállítással egybekötött díjátadó 2023. december 14-én lesz Budapesten, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban. A pályázat kiírója az Esterházy Privatstiftung.

Pályázni online úton, 2023. június 4-ig lehetséges. A beérkezett pályázatokból a nemzetközi zsűri előreláthatóan 20 pályázót jelöl a díjra, akiknek 2023. december 15-től 2024. március 3-ig kiállítása nyílik a Ludwig Múzeum –Kortárs Művészeti Múzeumban.

Részletes információk a 2023-as pályázati kiírással kapcsolatosan

Az Esterházy Art Award odaítélésével a hercegi háznak a kortárs képzőművészet területén gyakorolt mecénási tradíciója folytatódik. Emellett közép-európai történelmének köszönhetően az Esterházy Privatstiftung kötelességének tekinti, hogy kulturális összekötő szerepet töltsön be Kelet és Nyugat, múlt és jelen között. Ennek megfelelően az Esterházy Art Award célja a nemzetközi párbeszéd támogatása.

A 2009-ben megalapított és nyertesenként 5.000 euróval járó, a fiatal kortárs képzőművészetet népszerűsítő díjat kétévente, minimum kettő, maximum három 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független, nemzetközi szakmai zsűri. A pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint ezekkel a technikákkal operáló térinstallációkkal lehet indulni.

A kiállításra rendelkezésre álló múzeumi terek lehetővé teszik a nagyobb méretű, illetve installációs művek befogadását is, ezeknek a pályaműveknek a benyújtásánál az első körben terveket, illetve vázlatokat is elfogadnak.

A kiírást ezen a linken lehet elérni, pályázni pedig ezen a linken: https://www.esterhazy-now.at/hu/login lehet 2023. június 4-ig.

Amennyiben valaki már 2021-ben pályázott, a korábbi felhasználónévvel és jelszóval beléphet a pályázati felületre.

A beküldött pályázatokból a független nemzetközi szakmai zsűri előreláthatóan 20 pályázót jelöl a díjra.

Short List 2023 – Esterházy Art Award Magyarország címmel 2023. december 15-től a zsűri által beválasztott pályaművekből kiállítás nyílik a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban.

További információ: https://www.esterhazy-now.at/hu/esterhazy-art-award/inform%C3%A1ci%C3%B3-1

 

Pályázat határidő: