Ugrás a tartalomra

Nívó verseny

A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága Művészeti Munkabizottsága és
a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete 2015-re Nívó versenyt hirdet

Jelentkezés: 2015. 03. 06

jelentkezési lap

a)    A versenyen részt vehet a Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet minden hallgatója szóló és kamaracsoportban, zongorakísérettel, korrepetitorral, valamint az intézeti zenekarok.
b)    A zsűrit a kar vezető oktatói alkotják. A zsűri figyelembe veszi, hogy a művek milyen művészi színvonalon, a szerző elképzeléseit megvalósító módon, de önálló kreatív megszólaltatásban hangoznak-e fel. A produkció erősíti és növeli-e intézetünk jóhírét az egyetemen belül és kívül.
c)    Díjak:
1.    Nívódíj oklevél
2.    Az Ezüstlánc ékszergaléria közreműködésével Dr. Hardicsay Sándor felajánlásaként egy fafúvós hallgató számára vándordíjat nyerhet a legjobb fafúvós hallgató. A díj egy ékszer, melyet a nyertes egy évig jogosult használni. 

3.    A kamaracsoportok vizsga nélkül jeles érdemjegyet kapnak a kamarakurzusukra.
4.    Koncert és fellépési lehetőség az egyetem más intézményeiben a következő félévben.
5.    A fellépések a hangversenyezés kurzusba beleszámítódnak.
6.    Szakmai héten a Gálahangversenyen való fellépés (tervezett időpont: 2015. március 16.)
d)    A verseny időpontja: 2015. március 10. 13:00 óra Liszt Ferenc Hangversenyterem
e)    Pályázni 10-12 perces teljes művel, művekkel lehet (esetleg hosszabb versenyművek egy tételével). A produkcióban intézeten kívüli közreműködő nem szerepelhet. Korrepetitorok szerepelhetnek, de a velük való egyeztetés, és a technikai lebonyolítás szervezése a versenyző feladata.
f)    Jelentkezési határidő: 2015. március 6. 12:00 óra
g)    Jelentkezési lapot az kar honlapjáról lehet letölteni.
h)    Jelentkezni e-mailen a siposj@art.pte.hu címen lehet.
i)    Értékelés szabályai: A zsűri 5 tagból áll. Az űrlapon minden zsűritag egyértelműen jelzi véleményét. Az űrlapokat a zsűri titkára összesíti. Az eredmény egyszerű többséggel alakul ki. További megkülönböztetést és fokozatot jelenthet, hogy a gálakoncertre jelöli-e a zsűri a produkciót. Vitás kérdésekben a zsűri megbeszélés után konszenzussal dönt. Végső esetben a zsűri elnökének szavazata dönt. Eredményhirdetés a verseny végén az összesítés elkészültével a zsűri jóváhagyásával (vitás kérdések) történik meg. Az oklevél átadására a diplomaátadó ünnepségen kerül sor.

    Vas Bence sk.
    titkár

Pályázat határidő: