Ugrás a tartalomra

Erasmus+ oktatói mobilitási program 2017/18

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara pályázatot ír ki 2017/2018. tanévi Erasmus+ oktatói mobilitási programban való részvételre

 


A pályázat célja:
Az oktatói mobilitás célja a partnerintézmény szakos tanrendjébe illeszkedő előadások, szemináriumok megtartása, és a partnerintézménnyel való szakmai kapcsolat további építése, különös tekintettel az Erasmus+ program tantervfejlesztési tevékenységeire, közös képzési programok kidolgozására.

 


A pályázat tárgya:
Az Erasmus+ program keretében a pályázaton nyertes oktatók a Pécsi Tudományegyetemmel 2017/2018. tanévre érvényes kétoldalú megállapodással rendelkező felsőoktatási intézményében ösztöndíjjal folytathatnak oktatási tevékenységet. Az oktatás időtartama nem lehet kevesebb 8 tanóránál, és nem lehet hosszabb 5 napnál (akár 1 napos mobilitás is megvalósítható).

 


Mire pályázhatnak az oktatók?
Az Erasmus+ oktatók támogatást (ösztöndíjat) kapnak külföldi oktatási tevékenységük megvalósításához. Az ösztöndíj összege differenciált, függ az oktatási tevékenység időtartamától és a célországtól. A kiutazásokhoz utazási támogatás is adható. Az ösztöndíj összegeket és az utazási támogatás összegét a melléklet tartalmazza.

 

Kik nyújthatnak be pályázatot?
Az vehet részt az Erasmus+ programban:
•    aki magyar állampolgár (vagy huzamos tartózkodási engedéllyel vagy menekültként tartózkodik Magyarországon);
•    aki főállású, félállású vagy óraadó oktatója az intézménynek;
•    akinek tanszéke / intézete saját tématerületén érvényes Erasmus együttműködési megállapodással rendelkezik;

 


A pályázat benyújtásának határideje: 2017. április 5., szerda

 

A benyújtás módja:
A pályázatot Seres Beáta kari nemzetközi koordinátor részére kell benyújtani személyesen vagy e-mailben (E-mail: seres.beata@pte.hu Iroda: E33/112)

Bővebb információ: http://erasmus.pte.hu

Pályázat határidő: