Ugrás a tartalomra

ARTtransfer - a Ludwig Múzeum pályázata

A LUDWIG MÚZEUM PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA  a kortárs művészet közvetítésének elismerésére alapított ARTtransfer-díj elnyerésére.

A díjat 2020-ban azon vizuális művészetek területén tevékenykedő művészek, szakemberek és civilek számára nyitjuk meg, akik a közösségi művészet területén tevékenykednek, különös tekintettel a járványhelyzet kapcsán felmerülő nehézségek megoldására tett erőfeszítések értékelésére.
 
Kiket várunk
Olyan szervezetek vagy magánszemélyek pályázatát várjuk, akik civil közösségekkel, de akár iskolai közösségekkel való együttműködésben aktívan használják a kortárs művészet eszközrendszerét a közérzet és az életminőség javítására, és akik a járványhelyzet következtében előtérbe kerülő online eszközök használatával vagy bármilyen kreatív módon hatékonyan tudták a közösségekkel való munkát folytatni és ezáltal tevékenységük lényegét megőrizni.
 
A jelentkezésnek tartalmaznia kell:
A pályázat fókuszában olyan jógyakorlat kerüljön bemutatásra, amely innovatív módon közelíti meg az online vagy egyéb alternatív terekbe szorult közösségi művészeti együttműködési projektek megvalósítását és megőrzi a közösségekkel való művészeti munka értékeit akkor is, ha személyes találkozás a közösség tagjaival a megszokott módokon nem lehetséges. Pályázati anyagként elfogadunk olyan kreatív terveket is, amelyek még nem kerültek megvalósításra, de megismerésük hasznára válhatna a közösségekkel dolgozó szervezeteknek és kollégáknak.
 
A benyújtott pályázati anyaggal kapcsolatban elvárás a jól strukturált szöveg, a világos koncepció: a közösség ügyeinek felvázolása, a célkitűzés, a munkafolyamat majd az eredmények bemutatása, összegzése, a problémák, nehézségek artikulálása, és a program lehetséges folytatása. A pályázat legyen lényegretörő és tartalmazzon weboldal linkeket (ahol ez lehetséges).
 

A jelentkezések beérkezési határideje: 2020. október 25. éjfél

A pályázatok bemutatásának és a díj átadásának helyszíne: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum. Időpontja: 2020. november 17.
 
A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban előzsűrizés történik. Ezt követően a kiválasztott pályamunkák egy nyilvános mini konferencián kerülnek bemutatásra, ahol a zsűri a pályázók tízperces prezentációi után, még ezen az eseményen hozza meg a döntését. Ha a járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé a személyes találkozást, akkor online térben történnek majd a beszélgetések a zsűri tagjaival. A Ludwig Múzeum a díjátadást követően elérhetővé teszi a második fordulóba bejutott pályázati anyagokat a honlapján.
 
A díj összege: (bruttó) 300.000 Ft, azaz háromszázezer forint, melyet az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága támogatása biztosítja.
 


A zsűri tagjai
Dr. Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója;
German Kinga, egyetemi docens (MOME);
Kassai Hajnal, az EMMI múzeumi főosztályának vezetője;
Sepsey Zsófia, művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Oktatási Osztályának vezetője; Szabics Ágnes, képzőművész, művészetpedagógus;
Hemrik László, a Ludwig Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának vezetője és
Simon Andrea, a Ludwig Múzeum Nemzetközi Osztályának vezetője.
 
Minden további pályázati paraméter az arttransfer.ludwigmuseum.hu oldalon a Pályázati feltételek menüpont alatt található.

Pályázat határidő: