Ugrás a tartalomra

Karközi kurzusok DISZ-es hallgatóknak

„DISZ”-es hallgatóként komoly nehézségeid voltak tanulmányaid során. Szétszaladtak a betűk a tankönyvben, vagy a tollad alatt, rengeteg időt emésztett fel, hogy megjegyezz szövegeket, és/vagy a matematika jelentett leküzdhetetlen kihívásokat. Lehet, hogy szerencsés voltál és problémád korán felfedezték, fejlesztő pedagógushoz járhattál, akivel új technikákat találtatok, ki és készségeidet fejlesztő gyakorlatokat végeztetek. Emellett felmentést kaphattál egyes tárgyak alól, vagy írás helyett szóban vizsgázhattál, esetleg nyelvvizsga alól felmentést kaphattál. De, hogy most itt vagy az egyetemen, az azt bizonyítja, hogy céltudatos, kreatív, kitartó vagy, aki jól kompenzálja nehézségeit, és nem sajnálja az időt és a fáradtságot céljai elérésére.

 

Az egyetemen is kaphatsz felmentést egyes tárgyak alól, de kötelező tárgyakat Neked is teljesíteni kell. A felmentésekhez és kedvezményekhez kapcsolódó eljárásokról, és jogokról itt olvashatsz.

 

Egyetemistaként már nem tudsz a pedagógiai szolgálatok fejlesztő tanáraitól segítséget kapni, de számos kurzus van az egyetemünkön, ami során a tanulási készségedet is befolyásoló alapkészségeket kell használnod, gyakorolnod. Fejlesztésük visszahathat majd az eredményességedre, jobban, könnyebben teljesíthetsz majd. Az alábbiakban kreditpontot érő táncos, és sportos, és nyelv kurzusokat ajánlunk.  Érdemes félévről félévre visszatérni, hogy megnézd, milyen kurzusok elvégzésével fejlődhetsz tovább.

 

A DISZ-es kurzusok listája:

https://tamogatoszolgalat.pte.hu/tartalom/kredites_kurzusok_disz_es_hall...