Ugrás a tartalomra

Trash Art Magyarország 2017 pályázat

Trash Art Magyarország 2017
„Egy új kor hajnala: antropocén – az ember kora”

Hulladékszobor kiállítás a Gödöllői Természetfilm Fesztivál ideje alatt
Gödöllő, 2017. május 26-28.

 

A pályázat célja széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladékkérdésre, mely korunk egyik legfontosabb megoldandó problémája. A pályázatban részt vevő művészek az hulladék alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a XXI. század hulladékproblémájára, felhívva ezzel a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira.

A pályázatban részt vevő installációk maximum 2 – 2,5 méter magasak és maximum 4 m² alapterületűek lehetnek. Az anyaghasználat szabadon választott, minden csapat tetszőlegesen választja ki azokat az elemeket, melyből az installációt készíti. Az alapanyagot minden város hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, vagy hulladékhasznosító üzeme, valamint a projekthez csatlakozó cégek biztosítják.

Minden a pályázatban résztvevő csapat igény szerint bruttó 200.000 forintig terjedő juttatásra jogosult, melyet az installáció létrehozására és szállítására költhet. Az elkészült alkotásokat szakmai zsűri értékeli. A nyertes csapat bruttó 1.000.000 forint díjazásban részesül. A zsűri által legjobbnak ítélt szakmai vezető külön díjat kap.

 

A jelentkezési szándéknyilatkozat elküldésének határideje: 2017. március 17.

A látványtervek elkészítésének dátuma: 2017. március 31.

 

Részletes pályázati kiírás: (pdf)

Pályázati oldal: http://www.godollofilmfest.com/hu/trash-art-magyarorszag-2017-hulladekszobor-kiallitas-nyilik-fesztival-ideje-alatt-godollon

Pályázat határidő: