Ugrás a tartalomra

Mentőöv Ösztöndíj pályázati kiírás 2024

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (továbbiakban Kar) Ösztöndíjpályázatot hirdet a 2023/24. tanév tavaszi félévét követően állami ösztöndíjas képzésről önköltséges képzésre átsorolt hallgatók legjobbjai számára a következők szerint.

Az ösztöndíj összege
Az ösztöndíj féléves összege a féléves önköltség összegének 50%-a azzal, hogy a féléves ösztöndíj összege legalább 150.000 forint és nem haladhatja meg a 250.000 forintot.
Az ösztöndíj az abszolutórium megszerzéséig, de legfeljebb 4 féléven keresztül kerül kifizetésre a pályázati kiírásban meghatározott feltételek teljesítése esetén.


A pályázat benyújtásának feltételei
Pályázatot az nyújthat be, aki a Karon alap-, osztatlan vagy mesterképzési szintek valamelyikén folytat tanulmányokat, és tanulmányi okból (a Térítési és Juttatási Szabályzat 9. számú mellékletében meghatározott kredité1iék és/vagy súlyozott tanulmányi átlag nem teljesítése okán) átsorolásra került állami ösztöndíjas képzésről önköltséges képzésre.
A Karon a 2023/24-es tanév tavaszi félévét követően aktív képzési jogviszonnyal rendelkező és önköltséges képzésre átsorolt hallgatók pályázhatnak.


A kifizetés ütemezése
A féléves ösztöndíj kifizetése két részletben történik:
1. részlet: a féléves ösztöndíj összegének 60%-a 1000 forintra kerekítve, melynek kifizetésére a tárgyfélév 2. hónapjának utolsó napjáig kerül sor,
2. részlet: a féléves ösztöndíj összegének fennmaradó része, melynek kifizetésére a tárgyfélév utolsó napját követő 2. hónap utolsó napjáig kerül sor.


Az ösztöndíj kifizetésének feltételei
Az első féléves ösztöndíj első részlete kifizetésének feltétele, hogy a hallgató aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezzen azon a képzésen, amelyen átsorolásra került, és az ösztöndíjat elnyerte.
A további részletek a kifizetésének feltételei a következők:
aktív hallgatói jogviszony,
a hallgató a kifizetést megelőző félévben az elisme1i kreditek nélkül legalább 30 kreditet teljesítsen valamennyi félévben.
A nyertes hallgató az ösztöndíjra való jogosultságát elveszíti, amennyiben a jogviszonyát szünetelteti, vagy jogviszonya megszűnik. A későbbiekben akkor sem folyósítható tovább az ösztöndíj, ha a hallgató a jogviszony szünetelését követő félévben aktiválja magát.
 

A pályázatok benyújtása

A pályázatokat kizárólag a Neptun Tanulmányi Rendszeren keresztül lehet benyújtani az Ügyintézés/Kérvények menüpontban található Mentőöv ösztöndíj űrlap kitöltésével.
A pályázat benyújtásának végső határideje: 2024. szeptember 3. 24.00 óra. Hiánypótlásra nincs lehetőség.


A pályázatok rangsorolása
A benyújtott pályázatok rangsorolása az átsoroláskor elé1t súlyozott tanulmányi átlag alapján töiténik.
A pályázatról egy 3 tagú Bizottság dönt. A Bizottság elnöke az oktatási dékánhelyettes. Tagjai: a kari igazgató és a kari hallgatói önkormányzat által delegált tag. A Bizottság döntéséről a Kar elektronikus úton, a Neptun Tanulmányi Rendszeren keresztül ad tájékoztatást legkésőbb 2024. szeptember 6-ig.
A Mentőöv ösztöndíjat maximum 10 fő nyerheti el.
A pályázati eljárás során hozott döntés ellen a pályázó - a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított tizenöt napon belül - fellebbezéssel élhet, melyet az elsőfokú döntést hozó Bizottság titkáránál (a tanulmányi vezetőnél) lehet benyújtani a dékánnak címezve.


Pécs, 2024. 08. 27.  

Dr. Lengyel Péter
A PTE Művészeti Kar dékánja

Pályázat határidő: