Ugrás a tartalomra

Kontextus Program - interdiszciplináris művészeti kurzusok

Kontextus Program címmel szeptemberben indul a CEU Demokrácia Intézet és a Független Képzőművészeti Tanszék új projektje: művészeti gondolkodás, társadalmi elkötelezettség a Nádor utcai épületben és más helyszíneken. Ingyenes interdiszciplináris kurzusok bármilyen tanulmányi területen, Magyarországon tanuló egyetemisták számára.

Kortárs tematikák és kihívások, melyek művészeti gyakorlatokkal kontextualizálják a különböző tanulmányi területek témáit. Aktuális társadalmi kérdések, történelmi és kulturális összefüggések. Egymást intenzíven váltó témák és aktivitások, folyamatos művészeti munka. Határátlépés, részvételiség, új műfajok.

A Kontextus Program 6 + 1 alkalomból áll szemeszterenként, a hetedik a félév során végzett közös művészeti munkák bemutatása. Kéthetente egy intenzív délután (17:00-21:00) előadással, workshoppal és rendhagyó aktivitásokkal, miközben folyamatosan zajlik a művészeti munka. A Kontextus Program nem ad diplomát, a résztvevők kreditelismerése saját egyetemeik és szakjaik kompetenciája. Javasoljuk a minimum három kurzuson történő részvételt.

Regisztráció július 13-áig: https://forms.office.com/e/fQxCCGCXVQ

Pályázat határidő: