Ugrás a tartalomra

Elektroakusztikus zenei verseny

 
 
A PTE-MK Elektronikus zenei médiaművészet szakirány 
elektroakusztikus zenei versenyt hirdet
 
A magyarországi és a határon túli magyar nyelvű felsőoktatás bármely képzésében részt vevő vagy 2015. január 1-je után végzett hallgatók számára.
A pályázaton nevezni lehet 2016. január 1-je után született művekkel, az alábbi kategóriákban:
 
a) fix médiára írt elektroakusztikus kompozíció ("szalagdarab"): sztereó vagy kvadró, max. 20 perc terjedelmű alkotás;
 
b) improvizáció: max. 20 perc terjedelmű, sztereó hangrendszeren megszólaló, teljes egészében vagy bizonyos elemeiben rögtönzött, csak elektronikus hangkeltést alkalmazó  vagy azt akusztikus hangeszközökkel kiegészítő akció;
 
c) hanginstalláció: időben kiterjedt, önműködő, vagy felhasználói interakció által vezérelt, fizikai vagy virtuális térben elhelyezhető és megismerhető alkotás. Az e kategóriában szereplő pályaművek bemutatásához a szervezők limitált keretek között tudnak csak technikai eszközöket biztosítani, kérjük az igények előzetes egyeztetését!
 
A pályaművek bemutatása 2017. április 19-én, a PTE Művészeti Karán történik, Pécsett, az Országos Művészeti Diákköri Konferencia eseményeit kiegészítő idősávokban és helyszíneken.
 
A pályázat módja:
Egy alkotó több kategóriában is pályázhat, de egy kategóriában max. 1 pályázatot nyújthat be. A pályázatot az a) kategória esetén a hangfelvétel sztereó változatával, b) és c) kategória esetén a bemutatandó munka leírásával, dokumentációs jellegű hang-/videófelvételével, tervével együtt kell beadni elektronikus úton, az ezmba@art.pte.hu email-címen keresztül. 
 
A pályázattal együtt az alábbi adatokat kérjük megadni:
- alkotó neve, intézménye,
- alkotó email-címe, telefonszáma,
- alkotás címe, hossza, keletkezési éve,
- pályázati kategória,
- a létrehozásban segítő konzulens (ha van),
- leírás, ismertető, bemutatáshoz szükséges technikai feltételek.
 
Beadási határidő: 2017. április 1., 12:00
 
A pályázatok elbírálása:
A bemutatott pályaműveket kategóriánként külön, szakmai zsűri bírálja el és értékeli. Az eredményhirdetésre 2017. április 20-án kerül sor. A nyertesek díja a Global Hang- és Fénytechnika által felajánlott ajándék.
 
A verseny szervezői:
Pályázat határidő: