Ugrás a tartalomra

Budapest Design Week 2021 felhívás

 

Felhívás a Budapest Design Week 2021 fesztiválon való részvételre

Esemény ideje: 2021. október 8−17.

 
2021-ben 18. alkalommal rendezi meg a Budapest Design Week fesztivált a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT). A rendezvény-sorozat, melynek központi témája a New Standards lesz,  október 8. és 17. között hibrid formában valósul meg. A korábbi évekhez hasonlóan a Budapest Design Week idén is lehetőséget nyújt a programsorozathoz való kapcsolódásra.
 
A Budapest Design Week központi témája 2021-ben a New Standards lesz.
A világjárvány utáni "new normal", azaz "szép új világ", melynek formálásában döntő szerepet kapnak a designerek, és melynek tekintetében még nagyobb szükségünk van a közös fellépésre és az összefogásra, mint korábban bármikor. Az idei Budapest Design Week fesztivál számos olyan jelenséget, inspiratív esettanulmányt és megoldási lehetőséget fog bemutatni a design e friss területeiről, amely működőképes és hathatós válaszokat tudnak adni a pandémia utáni társadalom aktuális kérdéseire.

A jelentkezők közül a Magyar Formatervezési Tanács tagjaiból álló szakmai grémium választja ki a részvételre jogosultakat. A zsűri az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, relevancia és szakmai minőség szempontjait figyelembe véve választja ki azokat a jelentkezőket, akiknek a programja szerepelhet 2021-ben a Budapest Design Weeken.

A szervezők a zsűrizés során előnyben részesítik az online formátumokban is megrendezhető, vagy eleve online módon tervezett (pl. élő bejelentkezés, webinar) programokat. Fontos feltétel, hogy a csatlakozni kívánó programnak a Budapest Design Week időtartama alatt kell megvalósulnia.

A jelentkezéseket „Budapest Design Week jelentkezés” tárgyú e-mailben 2021. június 30-ig várják a designhet@designhet.hu címre.

A részletes pályázati felhívás ezen a linken található.

Pályázat határidő: