Ugrás a tartalomra

A Művészeti Kar hallgatói részére elérhető juttatások

Fundamenta - Amadeus Hallgatói Ösztöndíj Pályázat

A legnagyobb hazai művészetpártoló magánalapítvány és a Fundamenta-Lakáskassza által alapított Fundamenta-Amadeus Alkotói és Kisalkotói Ösztöndíj, illetve a Grafikai Ösztöndíj kiírását minden év márciusában hirdeti meg az Amadeus Művészeti Alapítvány  a Fundamenta-Lakáskasszával való együttműködésnek köszönhetően a PTE Művészeti Kar festőművész, szobrászművész, illetve tervezőgrafika szakos hallgatói részére. A rangos szakmai pályázaton elnyert alkotói ösztöndíj kiemelkedő esélyt teremt már hallgatói státuszban is a fiatal művészeknek, hiszen egy tanéven keresztül havi juttatásban részesülnek. A kisalkotói és a grafikai ösztöndíj pedig egyszeri pénzbeli elismerést jelent az alkotóknak.
A korábbi pályázatok megtekinthetők az alapítvány honlapján: http://www.amadeusalapitvany.hu

Tolvaly Ernő Festészeti Díj

Tolvaly Ernő Munkácsy-díjas festőművész, egyetemi tanár emlékére Dr. Colin Foster, a PTE Művészeti Kar volt dékánja 2010-ben festészeti díjat alapított a kiemelkedően tehetséges festőművész hallgatók támogatására.
A kar Képzőművészeti Intézete és Hallgatói Önkormányzata szintén csatlakozott egy-egy díjjal a kezdeményezéshez.
A díj 2010 óta évente kerül átadásra a tavaszi szemeszter elején. A díjazottak kiválasztása szakmai zsűri döntése alapján történik. A Festészet Tanszék mesterei a díj átadását megelőző év kiemelkedő szakmai teljesítménye alapján javasolják hallgatóikat a pályázaton való részvételre.

Kedvezményes szakmai jegy

A PTE és a Pannon Filharmonikusok –Pécs között létrejött együttműködési megállapodás keretében a Művészeti Kar hallgatói kedvezményes szakmai jegyet vehetnek igénybe a PFZ hangversenyeire.