Ugrás a tartalomra

Univ TV - Art TV megállapodás

Tartalom: 
  • I. Nemzetközi Zongoraverseny Liszt Ferenc emlékére: I. Nemzetközi Zongoraversenyt rendezett Liszt Ferenc emlékére a Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete. A négyfordulós tehetséggondozó verseny műsorán elsősorban a liszti zongora-életműből válogatott eredeti művek és átiratok szerepeltek. 
  • Konferencia a Közgazdaságtudományi Karon: „Környezetvédelem – Regionális versenyképesség – Fenntartható fejlődés” címmel konferenciát tartottak a Közgazdaságtudományi Karon. A rendezvényt az Agrár, Környezet és Gazdaságtan Tanszék a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központjával közösen szervezte.
  • Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem delegációjának látogatása – Borválasztás: Egyetemünkre látogatott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem delegációja. A küldöttség a Pécsi Tudományegyetem Bora 2005 borválasztáson is az egyetem vezetőivel tartott.
  • Varga Damján teremavatás: Varga Damján irodalomtörténészről nevezték el egyetemünk Ifjúság úti konferenciatermét. A névadó ünnepségen Dr. Lénárd László egyetemünk rektora és Dr. Font Márta a Bölcsészettudományi Kar dékánasszonya méltatta az irodalomtörténészt.
  • Bemutatkozott az Újvidéki Egyetem: Egyetemünkre látogatott az Újvidéki Egyetem delegációja. A küldöttség ittlétekor meghosszabbították az egyetemünk és az Újvidéki Egyetem közötti megállapodást.
  • Együttműködési megállapodás - SARA Alapítvány: Együttműködési megállapodást írt alá a Sharing America’s Resources Abroad Alapítvány egyetemünkkel és az Orvostudományi és Egészségtudományi Centrummal. A szerződés aláírását követően az alapítvány kitüntette Dr. Bellyei Árpád professzort, az Ortopédiai Klinika igazgatóját.
  • Történeti kutatócsoport a BTK-n: Modernkori Oroszország és Szovjetunió történeti kutatócsoportot hoztak létre a Bölcsészettudományi Karon. A Társadalomtudományi Szakkönyvtárban bemutatták a kutatócsoport működését és Dr. Bebesi György: „Az orosz politikai konzervativizmus 100 éve” című tanulmánykötetét.
  • Együttműködés: UNIV TV – ART TV: Együttműködési megállapodás született az Universitas Televízió és a Művészeti Kar Vizuális Művészeti Intézet Mediális Művészeti és Informatikai Tanszéke között. A megállapodás értelmében a felek létrehoznak egy mozgóképes egyetemi média kutatóbázist és kreatív archívumot, az UNIV MA-t, mellyel kutathatóvá teszik az Universitas TV és az ART TV anyagait.
  • Magyar Egyetemi – Főiskolai Kézilabda Bajnokság: A Magyar Egyetemi – Főiskolai Kézilabda Bajnokság Országos Döntőjének nyolcadik alkalommal adott otthont egyetemünk sportcsarnoka. A döntőt a nőknél és a férfiaknál is egyetemünk csapata nyerte.

Adás ideje: