Ugrás a tartalomra

"Különböző otthonok" - Bolcsó Bálint szerzői estje

Bolcsó Bálint: Különböző otthonok, szerzői est, 2024. március 10-én, 18:00, Fuga, Breuer Marcell terem.

Műsor: Aria (2011/24) Graceful Degradation (2015) Interior (2021) Naplórészlet (2024 – ősbemutató) Passacaglia (2013) Machaut-kommentárok (2019) Different Homes (2023)

Előadják: BARTEK Zsolt – klarinét, basszusklarinét SCHLANGER Tamás – ütőhangszerek, zongora SZATZKER Zsanett – harmonika ZÉTÉNYI Tamás – cselló BOLCSÓ Bálint – elektronika

„Valószínűleg mindannyian ismerjük az érzést, hogy zenehallgatás közben az otthonosság vagy éppen az idegenség érzése kerít minket hatalmába. Belépünk a zeneszerző által berendezett térbe, ahol az előadók látnak minket vendégül – de csak akkor fognak jó házigazdának bizonyulni, ha ök maguk is otthonosan és felszabadultan mozognak ebben a térben. A koncert műsorát alkotó darabok az utóbbi bő évtizedben készültek, és mindegyikük szorosan kapcsolódik különböző térfogalmakhoz: ilyen a tér mint inspiráció, a játszótér mint keretek közötti szabadság, az otthon mint személyes tér, a megkomponált térérzetek, illetve az előadás konkrét, immerzíven kialakított hangtere. A FUGA koncerttermét ennek szellemében rendhagyó módon fogjuk belakni – reméljük, mindenki otthon érzi majd magát benne.” (Bolcsó Bálint)Adás ideje: