Ugrás a tartalomra

Kiállítás az MK hallgatók betonszobraiból Istenkúton

Tartalom: 
 • Dr. Dobay Péter: A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Dr. Dobay Pétert, a Közgazdaságtudományi Kar volt dékánját. A professzor úr többek között vezetői tevékenysége elismerésként vehette át a kitüntetését.
 • Magyar Tudomány Ünnepe: Pécs és egyetemünk adott otthont vidéki helyszínként először a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat központi ünnepségének. A programok egy hónapon keresztül, kilencedik alkalommal várják az érdeklődő közönséget.
 • Dr. Lenkei Péter: A Nemzetközi Szerkezeti Beton Szövetség életműdíjjal jutalmazta Dr. Lenkei Pétert a Pollack Mihály Műszaki Kar professor emeritusát. A terület legnagyobb szervezetének kitűntetését az argentínai La Plata-ban rendezett szimpóziumon adták át a professzornak.
 • 35 éves a KTK: 35 éves évfordulóját ünnepelte egyetemünk Közgazdaságtudományi Kara. Az ünnepségen megemlékeztek az elmúlt 35 évről és átadták a Pécsi Közgazdászképzésért emlékplaketteket.
 • Dr. Hoffmann Ottó: 80. születésnapját ünnepelte Dr. Hoffmann Ottó egyetemi docens a nyelvtudomány kandidátusa. Az alkalomból a Nyelvtudományi Tanszék és a Magyar Nyelvtudományi Társaság nevében kollégái és tanítványai köszöntötték.
 • Ferling József: Ki látta már a szelet? Ki látta már a pr-t? Ferling József hasonlata jól integrálja a pr erejét és megfoghatatlanságát. A Magyar PR szövetség volt elnöke saját kommunikációs irodájának vezetése mellett egyetemünk hallgatóinak igyekszik átadni minél több tudást és tapasztalatot a pr-tevékenység területéről. A következő percekben. Dodonka Orsolya hallgató anyagát láthatják.
 • Földrajz Stratégiai Fórum: Földrajz Stratégiai Fórumot rendeztek egyetemünk Földrajzi Intézetében. Az egy éve indított összejövetel célja, hogy megoldást keressenek a geográfus szakmában dolgozók aktuális problémáira.
 • Pécs, az Életminőség Pólusa: A „Pécs, az Életminőség Pólusa” pályázatot és benne az egyetemünk által kidolgozott projektjavaslatokat mutatták be intézetünkben. A város és a régió fejlődésének fontos feltétele a szellemi tőke piacra juttatása valamint a közösségi és vállalkozói fejlesztések egységes irányba és integrált rendszerbe foglalása.
 • Barta Gábor: Barta Gábor tiszteletére termet avatott a Bölcsészettudományi Kar Középkori és Koraújkori Történeti Tanszéke. A volt oktatóra konferenciával is emlékeztek barátai, kollégái.
 • Mérnöki Kamarák találkozója: A Horvát, a Szlovén és a Magyar Mérnöki Kamarák a Pollack Mihály Műszaki Karon tartották tanácskozásukat és közös együttműködésről írtak alá megállapodást.
 • MK kiállítás – Beton program: A Beton program keretén belül elkészült szobrokból nyílt kiállítás a Művészeti Kar Istenkúti műhelyének kiállító termében. A Kar és a megye kiemelkedő cement gyártó kft-jének együttműködése során ez a második kiállítás, melyben a szobrász szakos hallgatók betonból megálmodott alkotásait mutatják be.

Adás ideje: