Ugrás a tartalomra

Mk-s díjazottak a Centenáriumi Tanévnyitón

2023. szeptember 1-én, Pécs Város Napja ünnepségén és a Centenáriumi Tanévnyitó Ünnepi Szenátuson a Művészeti Kar oktatói és hallgatói is díjakat, elismeréseket kaptak.

Zsolnay Vilmos-díjban részesült a festőművészet és művészetszervezés terén folytatott sokoldalú alkotói és oktatói tevékenységéért, valamint a tehetséggondozás területén végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként Somody Péter, egyetemi tanár, a Művészeti Doktori Iskola vezetője.

Márk Tamás-díjban részesült kiváló sporteredményei elismeréseként Szalay Berta, a Művészeti Kar hallgatója. Egyetemi Sportéletért Díjban részesült: Szalay Berta, a Művészeti Kar szobrászművész szakos hallgatója, aki a művészeti tanulmányai mellett kiemelkedő eredményeket ért el Shinkyokushin Karate és Ashihara Karate sportágakban.

Egyetemi Kultúráért Díjat vehetett át:

Balla Zsófia Katalin, a Művészeti Kar mesterszakos hallgatója szaxofontanár szakon, a klasszikus zenei kultúra magas színvonalú művélése és terjesztése iránt mutatott elkötelezettségért és a tanulmányaikon túlmutató szakmai feladatok ellátásában végzett munkája elismeréseként.
Bánfi Petra, a Művészeti Kar mesterszakos hallgatója fuvolaművész szakon, a klasszikus zenei kultúra magas színvonalú művélése és terjesztése iránti elkötelezettségért és a tanulmányi kötelességeken túlmutató magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként.
Palatinus Dóra, a Művészeti Kar adjunktusa, a folyamatosan magas szellemi és művészi színvonalon teljesített szobrászművészi és oktatói tevékenysége elismeréseként.

Gratulálunk minden díjazottnak!

Forrás: https://univpecs.com/egyetemi_elet/tanevnyito_2023