Ugrás a tartalomra

Tanítási szünet a Művészeti Karon

Tisztelt egyetemi polgárok!

Bizonyára értesült arról, hogy Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus járvány miatt az ország egész területére. Ezzel összhangban a felsőoktatási intézményeket érintő intézkedéseket is bevezetett.
A jelen helyzetben teljes körű tanítási szünetet rendelek el 2020. március 12-13-14-re (1/2020. sz. rektori utasítás).
A hallgatókat kérem, hogy lehetőség szerint az Egyetem épületeit ne látogassák, ez a kérés a dolgozókra további intézkedésig nem vonatkozik.

Dr. Miseta Attila s.k.
rektor


Tisztelt hallgatók!


Az épületekbe március 12-13-án rövid időre, pakolás céljából lehet bemenni. Kérek minden hallgatót, hogy legkésőbb március 13. péntek délután 16 óráig a személyes dolgait vigye el. A Tanulmányi Osztállyal kizárólag elektronikus úton lehet ügyet intézni. A még fel nem vett diákigazolvány érvényesítő matricák ügyében a HÖOK vállalta az intézkedést országos szinten.

A koronavírus terjedésével kapcsolatos járványügyi helyzet miatt a következőkről tájékoztatom.
Az Egyetem hallgatói és dolgozói között továbbra sincs koronavírussal fertőzött személy.

A fertőzés feltételezett terjedésének járványügyi fogalma szerinti érintett területekről az alábbi linkekre kattintva tájékozódhat:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019
https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Amennyiben Ön az elmúlt 14 napban fertőzött területen járt és nincsenek panaszai, akkor kérjük, hogy két hétig ne menjen közösségbe, maradjon otthonában és figyelje saját magát.

Amennyiben Önnél hirtelen akut légúti fertőzés tünetei alakulnak ki (láz, torokfájás, levertség, köhögés, légszomj), kizárólag abban az esetben merül fel a gyanú koronavírus fertőzésre, ha a tünetek jelentkezését megelőzően 14 napon belül szoros kapcsolatban volt koronavírussal fertőzött beteggel, vagy pedig olyan területen járt a tüneteket megelőző 14 napban, ahol a koronavírus közösségi terjedését feltételezik vagy igazolják.

Ha a fentiek alapján koronavírus fertőzés gyanúja felmerül, akkor kérjük, az alábbiak szerint járjon el:
1.    maradjon otthon,
2.    haladéktalanul hívja a PTE szakemberei által, kizárólag a PTE külföldről hazatérő hallgatói számára létrehozott információs vonalat: +36 30 577 3764 (PTE hotline),
3.    kövesse az orvos utasításait.

A fenti rendelkezések betartásáért mindenki személyes felelősséggel tartozik, a mulasztás kötelezettségszegésnek és mások veszélyeztetésének minősül.
A 14 napos otthon tartózkodás (önkéntes karantén) esetén a szükséges egészségügyi intézkedések betartása miatt bekövetkező hiányzásokat nem tekintjük  igazolatlan mulasztásoknak.
A félév tanulmányi kötelezettségeinek teljesítési szabályairól az elkövetkezendőkben küldünk tájékoztatást.
A fenti tájékoztató és intézkedési terv a jelenleg aktuális helyzetre vonatkozik, melyet szükség esetén a PTE Operatív Stáb felülbírálhat és az új helyzethez igazíthat.
Kérjük, hogy az aktuális teendőkkel kapcsolatos tájékoztató leveleinket, amelyekben folyamatosan megosztjuk a lényeges információkat, kísérjék fokozott figyelemmel .

Tájékoztatom, hogy Karunk mindent megtesz a helyzet megfelelő kezelése érdekében. Kérjük, hogy felelős magatartásával segítse a védekezés hatékonyságát az alábbiak betartásával:
1.    Mosson kezet meleg vízzel, szappannal alaposan és gyakrabban!
2.    Alkalmazzon kézfertőtlenítőt!
3.    Korlátozza a kontaktussal járó üdvözlési formákat (kézfogás, puszi, stb.)!
4.    Ne dörzsölje szemeit, ne nyúljon az arcához!
5.    Használjon papírzsebkendőt, ha köhög vagy tüsszent! Alkalmazza a köhögési higiénés szabályokat. A használt zsebkendőt dobja a hulladékgyűjtőbe!
6.    Fertőtlenítse a gyakran használt tárgyakat, felületeket (számítógép billentyűzet, kilincsek, telefon stb.)!
7.    Szellőztessen minél gyakrabban!
8.    Lehetőség szerint kerülje a tömeget közlekedése során és szabadidejében!

Tájékoztatom, hogy a PTE MK közösségi tereiben biztosítjuk a kézfertőtlenítés lehetőségét, és a járványügyi helyzet változásairól folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket.


Dr. Lengyel Péter
dékán

Dear students!

 

Due to the corona virus emergency declared today by the Goverment of Hungary, Dr. Attila Miseta, the rector of the University of Pécs ordered the suspension of classes on March 12., 13. and 14, 2020. Students are kindly asked to refrain from entering the buildings of the Faculty of Applied Arts and Music. Further executive decisions will be made on March 12.

 

https://univpecs.com/egyetemi_elet/oktatasi_szunet