Ugrás a tartalomra

Szabadon választható tárgyként felvehető, campus kódos kurzusok!

Kommunikációs technikák – tréning (BTK-camp_kommtech)
A Kommunikációs technikák kurzus elsődlegesen a hallgatók gyakorlati készségeit és képességeit fejleszti a személyes kommunikáció területén, mindezen gyakorlati jártasságokhoz azonban természetesen megfelelő elméleti hátteret adva. Célja olyan tudásanyag, magatartásformák és önfejlesztési technikák átadása, melyek birtokában a kurzus résztvevői képesek lesznek hatékonyabb önkifejezésre, kapcsolatalakításra és –fenntartásra, valamint tudatosabban használják verbális és nonverbális eszközeiket a kommunikáció során.
A képzésben résztvevők egyrészt rátekintést kapnak a közvetlen emberi kommunikáció szabályszerűségeinek mindennapokban való megjelenési módjaira, másrészt – elsősorban gyakorlatokon, saját élményeken keresztül – megismerik a sikeres kommunikáció módszereit és alkalmazási technikáit. Az órák során párhuzamosan fejlesztjük az empátiás és az önérvényesítő készségeket, hangsúlyozva az együttműködés fontosságát, a problémaorientáció helyett az eredményorientáció elsődlegességét, a pozitív visszajelzések és a bántás, sértés nélküli kritika megfogalmazási lehetőségeit.
Oktató: Varga Éva
Időpont és helyszín: péntek, 1., 3., 5., 7., 9., 11., 13. héten,
12.00-15.30 h, E25-ös épület 301. (Zsolnay Negyed, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék)

Nyilvános beszéd és szereplés – tréning (BTK-camp_prezi)
A Nyilvános beszéd és szereplés kurzus célja a nyilvános kommunikációhoz kapcsolódó ismeretek és készségek fejlesztése, a készségszintű jártasság megszerzése a nyilvános szereplés területén; az anyanyelvi tudatosság formálása; az előadói és a prezentációs kultúra alapelemeinek kialakítása és fejlesztése; a prezentáció műfajainak és eszköztárának megismertetése. A tantárgy keretében a témával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására egyaránt sor kerül, hangsúlyozottan gyakorlatorientált módon.
. A kurzus témái és célkitűzései között szerepel a mindennapi civil és szakmai dialógusokat egyaránt érintő érveléstechnikai, tárgyalástechnikai és retorikai kompetenciáinak növelése; a szóbeli prezentáció fajtáinak megismerése és gyakorlása; a nyelvi és előadási megjelenítési lehetőségek elsajátítása.
Oktató: Varga Éva
Időpont és helyszín: péntek, 2., 4., 6., 8., 10., 12., 14. héten,
12.00-15.30 h, E25-ös épület 301. (Zsolnay Negyed, Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék)