Ugrás a tartalomra

Zenei Nívóverseny hallgatóknak

A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága Művészeti Munkabizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete 2018-ra Nívóversenyt hirdet:

a)    A versenyen részt vehet a zeneművészeti intézet minden hallgatója szóló és kamaracsoportban, zongorakísérettel, korrepetitorral, valamint az intézeti zenekarok. A verseny a tavaszi szemeszterben 2018. április 17-én kerül megrendezésre.

 

b)    A zsűrit a kar vezető oktatói testülete alkotja. A zsűri figyelembe veszi, hogy a művek milyen művészi színvonalon, a szerző elképzeléseit megvalósító módon, de önálló kreatív megszólaltatásban hangoznak-e fel. A produkció erősíti és növeli-e intézetünk jóhírét az egyetemen belül és kívül.

 

c)    Díjak:

  1. Fődíj: A Filharmónia Magyarország Kht. felajánlásában 2 éjszaka 2 fő részére Szegeden a Hotel Novotelben
  2. A zsűri különdíja: Az Ezüstlánc Ékszergaléria közreműködésével Dr. Hardicsay Sándor felajánlásaként egy hallgató számára vándordíjat nyerhet a legjobb fafúvós hallgató. A díj egy ékszer, melyet a nyertes egy évig jogosult használni.
  3. Nívódíj oklevél
  4. A kamaracsoportok vizsga nélkül jeles érdemjegyet kapnak a kamarakurzusukra.
  5. Koncert és fellépési lehetőség az egyetem más intézményeiben a következő félévben.
  6. A fellépések a hangversenyezés kurzusba beleszámítódnak.
  7. A Szakmai héten a Gálahangversenyen való fellépés.

 

d)    A verseny időpontja: 2018. április 17.

 

e)    Pályázni 10-12 perces teljes művel, művekkel lehet. Esetleg hosszabb versenyművek egy tételével. A produkcióban intézeten kívüli közreműködő nem szerepelhet. Korrepetítorok szerepelhetnek, de a velük való egyeztetés, és a technikai lebonyolítás szervezése a versenyző feladata.

 

f)    Jelentkezési határidő: 2018. április 13. 10:00 óra

 

g)    A jelentkezési lap letölthető innen.

 

h)    Jelentkezni e-mailen a sipos.judit@pte.hu címen lehet.

 

i)    Szabályok: A zsűri 5 tagból áll. Az űrlapon minden zsűritag egyértelműen jelzi véleményét. Az űrlapokat a zsűri titkára összesíti. Az eredmény egyszerű többséggel alakul ki. További megkülönböztetést és fokozatot jelenthet, hogy a gálakoncertre jelöli-e a zsűri a produkciót. Vitás kérdésekben a zsűri megbeszélés után konszenzussal dönt. Végső esetben a zsűri elnökének szavazata dönt. Eredményhirdetés a verseny végén az összesítés elkészültével a zsűri jóváhagyásával (vitás kérdések) történik meg. Az oklevél átadására a diplomaátadó ünnepségen kerül sor.


Vas Bence sk.
titkár

Pályázat határidő: