Ugrás a tartalomra

Baráti Kristóf washingtoni sikere

Lebilincselőnek, rendkívülinek és erőteljesnek nevezte a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar előadójának, Kristóf Baráti-nak a washingtoni The Phillips Collection hangversenytermében adott szólóhegedű-koncertjét a The Washington Post. smile hangulatjel

A lap online kiadásában hétfő este megjelent kritikájában Stephen Brookes arról írt, hogy egy 90 perces szólóhegedű-előadás "bármely hegedűs számára a kötéltánchoz" fogható feladat, mert nemcsak "a koncert dallamának, harmóniájának és ritmusának súlyát kell egyedül elbírnia", hanem annyira "lenyűgözően kell játszania, hogy elenyésszenek a szólóforma korlátai". A szerző szerint ez nagyszerűen sikerült a magyar virtuóznak.

Baráti Kristóf az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy Washington észak-amerikai koncertkörútjának negyedik állomása volt. Előzőleg, január 13-án a West Palm Beach-i Kravis Centerben, január 15-én Torontóban, január 16-án a bostoni Harvard Musical Association koncerttermében lépett fel. Január 20-án, kedden Harrisburgben, 21-én, szerdán pedig a New York-i Carnegie Hall-ban ad koncertet.

 
Pályázat határidő: