Ugrás a tartalomra

Az Egyetemi Kórus kamarakórusa Belgiumban 1. díjat nyert

Az Európai Ifjúsági Zenei Fesztivált idén 64. alkalommal rendezték meg Belgiumban, Neerpelt városában. A nagy múltú rendezvény legendás minősítőversenyének elsődleges célja a tehetséggondozás, illetve az, hogy konstruktív kritikával, pedagógiai módszerekkel mutassanak irányt a résztvevő kórusok számára a szakmai fejlődésüket illetően. A versenyben a kórusoknak egy kötelező darabot, valamint szigorú szabályok mentén meghatározott és összeállított saját programot kellett előadni a nemzetközi zsűri előtt mintegy 15 percben, valamint további kötelezően teljesítendő koncertfellépéseknek kellett eleget tenniük.

A zsűri a szakmailag jól előkészített, beküldött jelentkezési csomagnak köszönhetően beválogatta kórusunkat a kiemelt kategóriába, így a mezőny legerősebbjeivel mérhették össze tudásukat.

A versenyen való részvétel elérte a célját: a kórus eredményesen szerepelt; 1. díjas oklevelet ítélt oda a zsűri, másrészt pedig a később megküldött értékelés a nemzetközi zsűri tagjaitól a kórus további fejlődéséhez jelentős mértékben hozzájárul.
A Pécsi Egyetemi Kórus számára fontos mérföldkövet jelentett a rangos neerpelti minősítőversenyen való részvétel, melynek eredménye mind pedagógiailag, mind pedig szakmailag előremutató a csoport egésze számára.

Az egyetemista-korú és annak megfelelő tapasztalattal rendelkező kórustagok, mint leendő profi zenészek és pedagógusok testközelből tapasztalhatták meg az európai trendeket, a jelenlegi gyermekkórusok és egyéb zenei együttesek érdeklődését, színvonalát. A megmérettetés során nem csupán a saját kórusuk javára tanulhattak a nemzetközi minősítő zsűritől és a szakma egyéb jelenlévő nagyjaitól, de a fesztiválon való részvétel saját, egyéni szakmai karrierjük fejlődését szolgálja, azaz közvetve hazánk eljövendő generációinak zeneoktatását is befolyásolja.

A kórus részvétele a neerpelti Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválon a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

 

     

a díszoklevél képe