Ugrás a tartalomra

PTE - szabályzat változása

Tisztelt Hallgató! Ezúton szeretnénk tájékoztatni a 2014/2015-ös tanév II. félévétől érvénybe lépő fontos változásokról. A Szenátus 2014. június 26-i ülésén elfogadta a Térítési és Juttatási Szabályzat (TJSZ) módosítását, melynek értelmében a következő félévtől jelentős változások lesznek a költségtérítés/önköltség fizetésével kapcsolatban. Jelen levélben a fontosabb változásokat szeretnénk kiemelni Önnek, de kérjük, mindenképp olvassa el a 2015. január 1-től hatályba lépő TJSZ-t.

 

1.) A költségtérítési díj/önköltség felszámításáról az ETR webes felületén, valamint elektronikus levél és web-es üzenet formájában küldünk értesítést a tavaszi félévre vonatkozóan január első felében, az őszi félévre vonatkozóan július végén. A korábban alkalmazott postai értesítés megszűnik.

2.) A költségtérítési díj/önköltség fizetési kötelezettségnek banki utalással vagy VPOS befizetéssel tehet eleget. Amennyiben készpénzátutalási megbízással (sárga csekk) szeretné befizetési kötelezettségét rendezi, akkor ezt az igényét a Központi Tanulmányi Irodánál (KTI) az infokti@pte.hu e-mail címen kell jeleznie.

3.) A következő félévre csak abban az esetben jelentkezhet be, ha a költségtérítési díj/önköltség legalább 50%-át befizette. Amennyiben diákhitel1-ből rendezi a költségtérítési díj/önköltség összegét, akkor az engedményezési lap beküldését követően tud majd bejelentkezni. Diákhitel2 igénybevétele esetén, annál a hallgatónál, aki korábban már igénybe vette ezt a finanszírozási formát, a fizetési határidőt módosítjuk annak érdekében, hogy be tudjon jelentkezni. Diákhitel2-es fizetési mód első alkalommal történő alkalmazása esetén be kell küldenie a KTI részére a diákhitel szerződést. A további félévekben erre már nincs szükség.

4.) Kedvezményt illetve fizetési határidő módosítást a vonatkozó kari szabályok alapján továbbra is kérhet azzal, hogy a kérelemnek a bejelentkezési időszak utolsó napjáig meg kell érkeznie az érintett Karra.
Ha a kivetése nem készül el tavaszi félév esetén január első felében, őszi félév esetén július végén (később nyer felvételt, átvételt, átsorolják), akkor kedvezményre illetve fizetési határidő módosításra vonatkozó kérelmét a kivetéskészítésről való tudomásszerzéstől számított 8 napon belül, de legkésőbb a fizetési határidő napjáig adhatja be.

Kérjük, szíveskedjen a TJSZ vonatkozó rendelkezéseit áttanulmányozni.
Amennyiben további kérdése van, a KTI munkatársai a megszokott elérhetőségeken állnak szíves rendelkezésére.
 

Szívélyes üdvözlettel:

Rinfel János
EHÖK elnök
   
Tari Zsolt
KTI irodavezet

Pályázat határidő: