Ugrás a tartalomra

A PTE Művészeti Kar 2022-es zeneszerzői pályázatának eredményhirdetése

A PTE Művészeti Kar által 2022 elején meghirdetett nyílt zeneszerzői pályázatra tíz oratórikus mű vázlata érkezett be. A bírálati folyamat anonim módon zajlott, a zsűritagok egyedi azonosítóval ellátott anyagokat kaptak értékelésre. A pályaművek igen változatos módon közelítették meg a témát, a szerzők több esetben is egyedi megoldásokat alkalmaztak.

A szakmai zsűri úgy értékelte, hogy egyik pályamű esetében sem valósult meg – illetve a beérkezett részletek alapján ez nem is várható – a centenárium ünnepélyességének zenei kifejezése.

Fentiekre tekintettel, a pályázati kiírásban rögzítettek alapján – a zsűri fenntartja magának a jogot, hogy megfelelő számú vagy színvonalú mű hiányában a díjat nem osztja ki – az a döntés született, hogy a PTE a Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem 1923-as Pécsre költözésének 100. évfordulójára meghívásos alapon írat oratóriumot, jelen pályázat esetében pedig győztes alkotást nem hirdet ki.

 

2022. július 1.


A PTE Művészeti Kar zeneszerzői pályázatának zsűrije
(Prof. Dr. Lakner Tamás, Kocsár Balázs, Prof. Dr. Vas Bence gitárművész, Dr. Kovács Szilárd Ferenc, Dr. Balatoni Sándor, Dr. Futó Balázs)