Ugrás a tartalomra

PTE Innovációs Díj pályázat (2024)

PTE kiemelt célja, hogy az oktatás, valamint a tudományos tevékenység mellett a régió és az ország meghatározó kutatás-fejlesztési és innovációs központja is legyen. Ennek keretében kiemelt fontosságot tulajdonít az egyetem azoknak az oktatóknak/kutatóknak, PhD-hallgatóknak és hallgatóknak támogatására, akik olyan innovatív megoldásokon dolgoznak, amelyek rendelkeznek akkora üzleti értékpotenciállal, amellyel a PTE eredményesen tud megjelenni a hazai vagy akár a nemzetközi piacon.

A PTE Kancellária Kutatáshasznosítási és Technológia Transzfer Főosztályának feladata

"olyan üzletileg is hasznosítható kutatási eredmények, ötletek beazonosítása, amelyekkel a Pécsi Tudományegyetem hozzájárulhat közvetlen környezete, Pécs városa és a Dél-Dunántúl gazdasági, társadalmi fejlődéséhez."

A 2024. évi PTE Innovációs Díj kategóriái – a Deutsche Telekom-PTE Innovációs Napok 2024 tematikájához hasonlóan – a mesterséges intelligencia megoldások alkalmazásához kapcsolódnak.

Pályázni az alábbi három kategóriában lehet:

  • PTE Feltalálói Innovációs Díj, melyre olyan szellemi termékkel lehet pályázni, amely mesterséges intelligencia megoldásokat használ fel vagy alkalmaz, és a utóbbi 3 évben került befogadásra (pénzjutalom: bruttó 200.000 Ft)
  • PTE Kutatói Innovációs Díj, melyre olyan innovatív kutatási eredménnyel, kutatási projekttel, új szellemi alkotással lehet pályázni, amely mesterséges intelligencia megoldásokat használ fel, foglal magában vagy alkalmaz (pénzjutalom: bruttó 200.000 Ft)
  • PTE Hallgatói Innovációs Díj, melyre olyan hallgatói szellemi alkotással, innovatív projekttel lehet pályázni, amely mesterséges intelligencia megoldásokat használ fel, foglal magában vagy alkalmaz (pénzjutalom: bruttó 200.000 Ft)

A pályázati anyag elektronikus formájának benyújtási határideje: április 21., 24.00 óra

Forrás: https://univpecs.com/tudomany/palyazat_pte_innovacios_dijara

További info ezen a linken érhető el.

Pályázat határidő: