Ugrás a tartalomra

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. egyfordulós, jeligés, művészeti pályázatot hirdet

Pályázati felhívás

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. egyfordulós, jeligés, művészeti pályázatot hirdet.

A pályázati program:

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. pályázatot ír ki kültéri/beltéri helyspecifikus installációk és kortárs képzőművészeti alkotások megvalósításának céljából, a Zsolnay Kulturális Negyed területén a IV. Zsolnay Fesztivál (2015. szeptember 4-6.) idejére.

A pályázat tárgya: Tetszőleges technikájú és anyagú beltéri/kültéri helyspecifikus
installációk, képzőművészeti alkotások tervezése és kivitelezése a IV. Zsolnay Fesztiválon.

A Zsolnay Fesztivál 2015-ben negyedszer kerül megrendezésre. A Fesztivál célja többek között az, hogy aktivitásra hívja a Negyedben lakókat, lehetőséget nyújtson a fiatal alkotóknak, alkotócsoportoknak a bemutatkozásra. A 2012-es I. Zsolnay Fesztiválon több ezer fesztivál-látogató találkozott a Művészeti Kar hallgatói által készített munkákkal. A tavalyi év során is azok az alkotások érték el a legnagyobb közönségsikert, amelyek jól kihasználták a speciális helyszínek adta lehetőségeket, valamint módot adtak a látogatók számára az aktív részvételre.

Az idei pályázat során is előnyben részesítjük azokat a munkákat, amelyek az interaktivitást és a helyspecifikus gondolkodást a tervezés során kiemelten kezelik. Tekintettel a Fesztivál korlátozott anyagi lehetőségeire, a pályázat során előnyben részesítjük azokat a munkákat, amelyek előállítása gazdaságos, reális költségvetés mentén lehetséges. A fesztivál középponti témái: új cirkusz, utcaszínházi előadások, interaktív játékok. A tervezett zenei fellépők közül két kiemelt név: Ez3kiel, Michael Nyman Band.

A beérkezett pályázatok dokumentációját a pályázat kiírója kommunikációs és promóciós anyagaiban szabadon felhasználhatja.

A területek bejárását, a pályázati munka sikeres elkészítését igénylő dokumentumok (alaprajz, méretek, tulajdonságok) rendelkezésre állnak a tervezés során. (információ: Balogh Tünde, +36 20 436 0163)

Természetesen a Zsolnay Kulturális Negyed egész területében lehet gondolkodni, pár kivétel azonban van, ezek pedig:
- Épületek homlokzatai (kivéve a vetítést, vagy más olyan installációt, amit nem kell rögzíteni)
- Különleges növényzettel (nem gyep) beültetett kertrészek
- Hatósági előírások (pl. tűzoltóság) miatt szabadon hagyott területek (érdeklődni lehet a konkrét feltételekről: Komor István üzemeltetési igazgatónál (komor.istvan@zsn.hu ( 06 30 235 6211)
- Játszóterek
- Csak olyan mű megvalósítását támogatjuk, amely elhelyezése nem igényel maradandó építészeti, kertészeti beavatkozásokat.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
           - az alkotás koncepciója
- a helyszín pontos megjelölése (A térkép letölthető: www.zskn.hu/fesztivalpalyazat)
- részletes költségvetés
- technikai igény leírása, ha szükséges (áram, hangosítás…stb)
- a pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok a munkák, ahol látványterv is készül.

A pályázaton való részvétel feltételei:
A pályázaton az a graduális vagy DLA egyetemi hallgató, vagy egyetemi hallgatók csoportja vehet részt, aki / amely vállalkozik a pályázati kiírásban közzétett feladat elvégzésére, a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadja el és a 2014-2015-as tanévben a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának graduális vagy DLA, illetve Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék, Szociológia Tanszék hallgatója.

Anyagi Feltételek:

A megvalósításnál anyagköltségre összesen nettó 500.000 forint áll rendelkezésre. Egy-egy nyertes pályamunka elkészítésére ajánlottan 10.000–100.000 forint közötti összeg fordítható.
A megvalósításra kerülő munkákat a bírálóbizottság választja ki.

A pályázatok beérkezési határideje: 2015. 06. 22. 16:00 óra
A pályázatok leadásának helye: Zsolnay Kulturális Negyed, 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37., vagy a palyazatzsolnay@gmail.com címen.
A pályázatokat bírálóbizottság értékeli. A bírálóbizottság tagjai: Márta István, Komor István, Ernszt András, Kozma Gábor, Palatinus Dóra

A kiválasztott pályamunkák szerepelnek a IV. Zsolnay Fesztiválon 2015. szeptember 4-6-ig.
A pályázati munkák dokumentációját a Zsolnay Örökségkezelő szabadon felhasználhatja a pályázatot Zsolnay Fesztivált megelőzően és azt követően is.
 
Eredményhirdetés: 2015. 06. 22-én, a pályázókat telefonon és e-mailben értesítjük.
A Művészeti Zsűri a pályamunkák elkészítői közül a 3 legjobbnak ítélt pályázat alkotóit szakmai díjjal jutalmazza.

Díjazás (Művészeti boltban levásárolható utalvány formájában):     

 I. díj:    bruttó:    50. 000,-    (ötvenezer) forint
II. díj:     bruttó    30. 000,-    (harmincezer) forint
III. díj: bruttó    20. 000,-    (húszezer) forint

A IV. Zsolnay Fesztiválon kiállított tárgyak, installációk alkotói, alkotócsoportjai ingyenesen vesznek részt a Zsolnay Fesztivál programjain.

A pályázati felhívás és a pályázati formanyomtatvány megtalálható a Művészeti Kar honlapján és a Zsolnay Kulturális Negyed honlapján. (http://www.zskn.hu/fesztivalpalyazat http://art.pte.hu/ .

Pályázat határidő: