Ugrás a tartalomra

Rendet! szatyorantológia - pályázati felhívás

 

A független, pécsi Moiré Egyesület / Dióbél Kiadó vizuális, zenei és irodalmi munkákat vár 2018-ban megjelenő eklektikus szatyorantológiájába, műfaji megkötések nélkül, az alábbi terjedelmi korlátokkal:

szöveg: legfeljebb 10000 karakter
kép / festmény / print: legfeljebb 2 A/4 oldal
video: legfeljebb 5 perc
zene: legfeljebb 10 perc

A munkák a pályázó választása szerint papíralapon vagy digitálisan, pendriveon jelennek meg. A pályázat mindenkire nyitott. Az analóg és digitális tartalmakat rejtő szatyorkiadvány végleges összetételét a Dióbél szerkesztőbizottsága válogatja ki a beérkezett pályamunkák közül.

Az antológia a rend és a rendetlenség, a rendszer és a rendszertelenség fogalompárokat járja körül, a téma művészeti, antropológiai, természettudományos és filozófiai szempontú vizsgálatát tűzi ki célul, de a vizsgált fogalmak sportelméleti, gasztronómiai vagy mezőgazdasági vonatkozásainak feltárása elől sem zárkózik el.

Vajon hol húzhatók meg a szervezett struktúrák és a káosz határai? Lehet, hogy a rend csupán megismerő képességünk korlátoltságának rávetítése a környezetünkre? Vagy arról volna szó, hogy a káosz is egy magasabb szervezettségi fokú, számunkra áttekinthetetlen rendszer lenne? A kérdésekre adott válaszkísérleteket egy szatyorban találjuk majd.

***A pályázók a rendet@periszkopradio.hu címre küldött anyagokkal, a kívánt formátum megjelölésével pályázhatnak.***

***A pályázat beadási határideje 2017. december 31. 23:59***


Pécs, 2017. december 1.

A Dióbél Kiadó szerkesztői

Pályázat határidő: