Ugrás a tartalomra

PÁLYÁZATI KIÍRÁS A BORKULTÚRA INSPIRÁLTA MŰALKOTÁSOK KÉSZÍTÉSÉRE

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A BORKULTÚRA INSPIRÁLTA MŰALKOTÁSOK KÉSZÍTÉSÉRE
A WINESPIRATION INTERAKTÍV KIÁLLÍTÁS KERETÉBEN

A 2013. évben megnyílt WineSpiration Interaktív Borturisztikai Kiállítás számos kreatív bor által inspirált műalkotásnak és kiállítási tárgynak ad otthont. A WineSpiration speciális adottságokkal rendelkező kiállító tér a Zsolnay Kulturális Negyed E48 épületében, melyben az elkészült műtárgyak elhelyezésre kerülnek. A Kiállítást üzemeltető Pécs-Mecseki Borút Egyesület számára kiemelten fontos a fiatal művészek támogatása, így jelen pályázat kereten belül lehetőséget biztosít a motivált tehetségek jutalmazására is a kiírásban szereplő feltételekkel.

1.    A PÁLYÁZAT CÉLJA

Jelen pályázati kiírás célja, hogy olyan művek jöjjenek létre, melyek az adott építészeti környezetben a borkultúra gazdagságára, a borhoz, borkészítéshez fűződő sokrétű kapcsolatunkra reflektálnak, így járulva hozzá a látogatóközpont értékének növeléséhez. Fontos, hogy a pályázók munkájuk során vegyék figyelembe a meglévő kiállítás műalkotásainak jelenlétét, illetve az egy üvegházból és egy pincerészből álló speciális klímájú helyiségek adottságait, hogy az elkészült installációk, művek hosszú távon is eredeti állapotukban legyenek megcsodálhatók. Ezt elősegítve 2015. szeptember 22-én és 29-én 10:00-18:00-ig van lehetőségük a hallgatóknak részt venni előzetes helyszínbejáráson, ahol a kiállítás animátora bemutatja a hely adottságait.

2.    A PÁLYÁZÓK KÖRE

Jelen pályázatra a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói pályázhatnak, akik a műalkotások kidolgozása alatt folyamatosan egyeztetnek mesterükkel/szaktanárukkal.

3.    A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA

A pályázatot nyomtatott formában kell benyújtani a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán György Hajnal intézeti menedzserhez (Pécs, Zsolnay Vilmos út 16., E33 109.).
A pályázati anyagnak tartalmazni kell a hallgató nevét, EHA-kódját, elérhetőségeit, szakját, a művészeti koncepció leírását, rajzi tervet, annak meghatározását, hogy a kiállítótérben hova helyezné el az elkészült művet, méretbeli kereteket, felhasznált anyagok listáját, költségkeretet, ami nem haladhatja meg a bruttó 150.000 Ft-ot.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2015. november 2.. (péntek) 12:00

4.    AZ ELBÍRÁLÁS MENETE

A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.
A szakmai bírálat legfőbb szempontjai:
-    esztétikai
-    a pályamű mennyire felel meg a kiírásban megfogalmazott szempontoknak
-    technikai kivitelezhetőség
-    a bekerülési költség reális figyelembevétele

A bírálat eredményéről a szakmai zsűri írásban értesíti a hallgatót.
Az elkészült művek a Pécs-Mecseki Borút Egyesület tulajdonába kerülnek. A nyertes hallgatókkal a Pécs-Mecseki Borút Egyesület megállapodást köt.

5.    HATÁRIDŐ

Az alkotásokat 2016. március 4-ig kell elkészíteni, amik a helyszínre szállítást követően kerülnek elhelyezésre a kiállító térben. A Kiállítás munkatársai és a hallgató együttműködnek az installáció térbeli elhelyezésében.

6.    DÍJAZÁS

1. helyezett: 150.000 Ft
2. helyezett: 100.000 Ft
3. helyezett: 50.000 Ft + 1 karton pécsi borválogatás

Bízunk benne, hogy pályázatunk felkeltette érdeklődését, további információkat az alábbi elérhetőségeken kaphat:
 
-    Helyszínt érintő kérdések: Lakner Péter +3630 5051935 info@pecsmecsekiborut.hu
-    Általános kérdések a pályázati kiírással kapcsolatban: György Hajnal intézeti menedzser +72 501500/22825 hajnal@art.pte.hu

Pécs, 2015. szeptember 17.

    Prof. Dr. Lakner Tamás                Dr. Gonda Tibor
                 dékán                                  elnök
                   Pécsi Tudományegyetem            Pécs-Mecseki Borút Egyesület
                          Művészeti Kar   

Pályázat határidő: