Ugrás a tartalomra

Nívóverseny

Pályázat

 

 

A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága Művészeti Munkabizottsága és

a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete 2016-ra Nívóversenyt hirdet

 

a)      A versenyen részt vehet a zeneművészeti intézet minden hallgatója szóló és kamaracsoportban, zongorakísérettel, korrepetitorral, valamint az intézeti zenekarok. A verseny a tavaszi szemeszterben 2016. április 6-án kerül megrendezésre.

b)      A zsűrit a kar vezető oktatói testülete alkotja. A zsűri figyelembe veszi, hogy a művek milyen művészi színvonalon, a szerző elképzeléseit megvalósító módon, de önálló kreatív megszólaltatásban hangoznak-e fel. A produkció erősíti és növeli-e intézetünk jóhírét az egyetemen belül és kívül.

c)      Díjak:

1.      Nívódíj oklevél

2.      Az Ezüstlánc ékszergaléria közreműködésével Dr. Hardicsay Sándor felajánlásaként egy hallgató számára vándordíjat nyerhet a legjobb fafúvós hallgató. A díj egy ékszer, melyet a nyertes egy évig jogosult használni. 

3.      A kamaracsoportok vizsga nélkül jeles érdemjegyet kapnak a kamarakurzusukra

4.      Koncert és fellépési lehetőség az egyetem más intézményeiben a következő félévben.

5.      A fellépések a hangversenyezés kurzusba beleszámítódnak.

6.      A Szakmai héten a Gálahangversenyen való fellépés.

d)      A verseny időpontja: 2016. Április 6.

e)      Pályázni 10-12 perces teljes művel, művekkel lehet. Esetleg hosszabb versenyművek egy tételével. A produkcióban intézeten kívüli közreműködő nem szerepelhet. Korrepetítorok szerepelhetnek, de a velük való egyeztetés, és a technikai lebonyolítás szervezése a versenyző feladata.

f)       Jelentkezési határidő: 2014. Április 4-e hétfő.

g)      Jelentkezési lapot az intézet honlapjáról lehet letölteni. (JELENTKEZÉSI LAP)

h)      Jelentkezni e-mailen asiposj@art.pte.hu címen lehet.

i)        Szabályok: A zsűri 5 tagból áll. Az űrlapon minden zsűritag egyértelműen jelzi véleményét. Az űrlapokat a zsűri titkára összesíti. Az eredmény egyszerű többséggel alakul ki. További megkülönböztetést és fokozatot jelenthet, hogy a gálakoncertre jelöli-e a zsűri a produkciót. Vitás kérdésekben a zsűri megbeszélés után konszenzussal dönt. Végső esetben a zsűri elnökének szavazata dönt. Eredményhirdetés a verseny végén az összesítés elkészültével a zsűri jóváhagyásával (vitás kérdések) történik meg. Az oklevél átadására a diplomaátadó ünnepségen kerül sor.

 

                                       

          Vas Bence sk.

          titkár

Pályázat határidő: