Ugrás a tartalomra

A Mathias Corvinus Collegium 2022-es képzési programjai

A Mathias Corvinus Collegium (a továbbiakban: MCC), mely a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézménye, felvételt hirdet iskolarendszerű képzésére a Pécsi Tudományegyetem hallgatói számára.

Tehetséggondozó programjuk ingyenesen biztosít kiscsoportos, az egyetemi tanulmányok mellett végezhető képzést, tanulmányi- és külföldi mobilitási ösztöndíjakat, idegen nyelv tanulási- valamint szálláslehetőséget a felvételt nyert diákoknak.

Programjuk célja, hogy az egyetemi tanulmányok során megszerzett tudást kiegészítsék olyan ismeretek és készségek elsajátításával, melyek globálisan is versenyképes tudást biztosíthatnak a magyar tehetségek, s így a Pécsi Tudományegyetem hallgatói számára.

Az egyetem mellett folytatott tanulmányokat kiegészítendő a hallgatók 6 iskola közül választhatnak szakmai érdeklődésüknek megfelelő területet, melyen elmélyült tudást szerezhetnek a képzés során. Az iskolák az alábbi területeket ölelik fel:

1. Jog
2. Közgazdaság
3. Nemzetközi kapcsolatok
4. Történelem- és társadalomtudomány
5. Pszichológia
6. Média

Várják mindazon hallgatók jelentkezését, akik a PTE valamelyik karán folytatnak nappali munkarendű alap- vagy osztatlan képzési tanulmányokat, s jelenleg első- vagy másodévesek.
A felvételi menetéről az alábbi oldalon nyerhető további tájékoztatás: https://mcc.hu/iskolak


Jelentkezési határidő: 2022. április 24. (vasárnap)

Jelentkezés a média iskolába: https://mcc.hu/media-iskola-felveteli

Pályázat határidő: