Ugrás a tartalomra

Klímavédelmi videokampány a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem négy külföldi partner egyetemével közösen videókampányt hirdet a V4 Green Universities projekt keretében. Célunk, hogy az egyetemek klímavédelmi programjaiban az egyetemi polgárok is részt vehessenek saját ötleteikkel.

A kampány keretében olyan, saját készítésű videók beküldésére biztatjuk a résztvevőket, amelyben megmutatják, hogy mit tennének másként a PTE-n a környezettudatosabb, energiatakarékosabb, egészségesebb életmód kialakítása érdekében. Az ötletek vonatkozhatnak egyetemünk működésére, de lehetnek általános érvényűek is, és bármilyen klímavédelemhez köthető témát érinthetnek.

A videók feltöltésre 2021. március 1. – május 3. között lesz lehetőség. A videókat a résztvevő egyetemek szakembereiből álló zsűri rangsorolja, emellett közönségszavazást is szervezünk, amelyhez a videókat az Instagramra töltjük majd fel. A díjátadásra május 17-én kerül sor.

A Pécsi Tudományegyetem a legjobb videót egy Mi electric scooter essential elektromos rollerrel díjazza, emellett további 30 videó készítőjét jutalmazzuk 15 db napelemes kültéri powerbank-kal (Quazar Q-Solar cell, 10 000 mAh), valamint 15 db Mi Smart Band 5 aktívitásmérő karkötővel.

A videóversenyre regisztrálókat megajándékozzuk egy ingyenes webinárium részvételi lehetőségével, ahol Kovács Tamás fényképész mester tart interaktív ismertetőt a videózás, digitális fotózás fortélyairól. A verseny részletes leírása a PTE Zöld Egyetem weboldalán megtalálható!

Motiváció gyanánt pedig megtekintheted a PTE Zöld Egyetem Program keretében készült kisfilmet: https://www.youtube.com/watch?v=CZusb1jbIV4

Forgatásra fel!

 

Részletek: https://zoldegyetem.pte.hu/hu/hirek/v4gu_videokampany

Rövid leírás a V4 Green Universities projektről: (doc)

Pályázat határidő: