Ugrás a tartalomra

Képzőművészeti ösztöndíj támogatására a Római Magyar Akadémia (Collegium Hungaricum Róma) közreműködésével

A Kulturáért és Innovációért Felelős Miniszter kultúráért felelős feladatkörében a Római Iskola hagyományának fenntartása érdekében a Római Magyar Akadémia képzőművészeti ösztöndíjra a miniszteri keret terhére pályázati felhívást tesz közzé.

Pályázati cél: A magyar képzőművészek számára Rómában lehetőséget biztosítani a szakmai tájékozódásra, a galériák, gyűjtemények és múzeumok megismerésére, szakmai kapcsolatok teremtésére, annak érdekében, hogy Róma és az itáliai kultúra nyújtotta inspiráció elősegítse az ösztöndíjas művészetének tovább gazdagodását.
Pályázati feltételek: a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette.
A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
A támogatás forrása: Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.
Tájékoztatjuk pályázóinkat, hogy támogatott pályázat esetén: a pályázatkiíró a támogatottak számára forintban folyósítja a támogatási összeget, a Támogatói Okirat alapján.
Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy egy pályázó:
- csak egy pályázatot nyújthat be;
- kizárólag csak egy alkotói támogatásban részesülhet, így a pályázatban megjelölt megvalósítási időszak el kell, hogy különüljön a korábbi – az NKA bármely kollégiuma által – támogatott pályázatban/Támogatási szerződésben/ Támogatói okiratban szereplő megvalósítási időszaktól, erről a pályázónak hitelt érdemlően nyilatkoznia szükséges.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy pénzügyi lebonyolítót kizárólag határon túli, magyarországi bankszámlaszámmal NEM RENDELKEZŐ pályázók vehetnek igénybe.
A pénzügyi lebonyolító feladata a támogatási összeg átutalásának technikai lebonyolítása, más szerepkört nem tölthet be. Amennyiben a fenti feltételek nem teljesülnek (határon túli, magyarországi bankszámlaszámmal nem rendelkező pályázó) pénzügyi lebonyolító igénybevétele nem engedélyezett.
Pénzügyi lebonyolító kizárólag magyarországi székhellyel rendelkező, önállóan gazdálkodó jogi személy lehet. Egyéni vállalkozó nem. Lebonyolító igénybevétele esetén az azonosítását biztosító – az NKA portálján, az ott meghatározott feltételeknek megfelelően történő – előzetes regisztráció kötelező.
Rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 8.000.000 Ft a miniszteri keretből.
Igényelhető támogatás: 1.000.000 Ft
Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%

Pályázók köre: hivatásos festőművészek, grafikusművészek, szobrászművészek és intermédia művészek, mint magánszemélyek. Pályázni csak egyedül lehet, alkotócsoportban nem.


Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2023.01.31-én éjfélig lehet.


Részletes pályázati kiírás: https://nka.hu/kiemelt-kategoriak/palyaztatas/miniszteri-tamogatasok-pal...

Pályázat határidő: