Ugrás a tartalomra

Graduation Projects 2020 - nemzetközi pályázat friss diplomásoknak

A Graduation Projects idén is meghirdetésre került – a visegrádi országok design diploma seregszemléje, melyet a lengyel Zamek Cieszyn koordinál, a kezdeményezésnek a Magyar Formatervezési Tanács is szakmai partnere.
A projekt a Visegrádi Együttműködés országainak a formatervezés, illetve a tervezőgrafika területén diplomázó hallgatóinak éves seregszemléje, mely először 2003-ban került megrendezésre.
 
Aktuális évi BA és MA diplomával pályázhatnak a fiatal tervezők, rövid leírás és 10 kép elektronikus benyújtásával. A pályázatokat két fordulóban értékeli a nemzetközi bírálóbizottság, a két kategória, a formatervezés és a grafika diplomamunkáit két külön szakbizottság értékeli.
 
Az idei Graduation Projects felhívásra október 31-éig várják a diplomapályázatok beérkezését formatervezés és grafika kategóriában.
 
A kiválasztott projektek a Zamek Cieszyn 16. éves designfesztiválján kerülnek kiállításra 2021-ben, ahol az alkotóknak lehetősége nyílik diplomamunkájuk prezentálására, bár a kitartó vírushelyzet biztosan hatással les a formátumra. Emellett minden évben további nemzetközi megjelenési lehetőségekre is törekednek, így az utóbbi években többek között Berlinben, Bécsben, Tallinban szerepelt a GP kiállítás designfesztiválok keretében, bízunk benne, hogy ha módosult formában, de ez is megvalósulhat jövőre is.
 
A 2019. évi diplomaválogatásba ismét öt magyar tervező került be diplomaprojektjével. Bízunk benne, hogy az idei mezőnyben is sok magyar diplomamunkával találkozhatunk!
 
További részletek, pályázati feltételek: https://www.graduationprojects.eu/news/104
 
Pályázat határidő: