Ugrás a tartalomra

Erasmus+ hallgatói szakmai gyakorlat mobilitási program pályázat (2017/18)

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara pályázatot hirdet a 2017/2018-as tanévben ERASMUS+ HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT mobilitási programban való részvételre aktív MK hallgatók és friss diplomások részére.

 


A pályázat célja:
A gyakorlat egy másik programországban található vállalkozásnál, szervezetnél eltöltött időszak. Célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértéséhez. A fogadó vállalkozás a munkaerőpiacon vagy az oktatás, képzés vagy az ifjúság területén aktív privát vagy közintézmény lehet, Nemzeti Irodák és EU-szervek kivételével.

Az Erasmus+ program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a programország egyetemein, szakmai szervezeteinél, non-profit szervezeteinél szakmai gyakorlatot teljesítsenek. A mobilitás célja szakos tanulmányokkal egybekötött szakmai gyakorlat lehet. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi szakmai gyakorlatot a küldő intézmény elfogadja és azt a hallgató itthoni előmenetelébe (a PTE-s kreditszámokon) beszámítja és/vagy Diploma Supplementet állít ki.

Az Erasmus+ program keretében külföldön teljesítő hallgatók itthon is beiratkoznak, aktív hallgatói státuszt létesítenek, esetleges itthoni tandíjukat kifizetik és rendes ösztöndíjukat a külföldi tartózkodás idejére is megkapják.

 



Támogatható tevékenységek:
•    felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlati mobilitása (2-6 hónap). Hat hónap utáni időszakra év közben pályázhat a hallgató, de az ösztöndíj összege függ az esetleges egyéb támogatások elnyerésétől.
•    tanulmányok és szakmai gyakorlat kombinációja (hossza 3-12 hónap);

 

Fogadó-intézmények kereshető adatbázisa: http://erasmus.pte.hu/content/szakmai-gyakorlati-helyek

 


Beadási határidő: 2017. február 28.

A pályázatokat Seres Beáta kari Erasmus koordinátor részére (Pécs, Zsolnay Vilmos út 16. E/33, 112-es iroda) kell benyújtani személyesen.
Elérhetőségi adatok: E-mail: seres.beata@art.pte.hu, Telefon: Tel.:+36-72/501 500/22814 m.

 


Felhívjuk a pályázni kívánók figyelmét, hogy a Művészeti Kar hallgatói számára 2016. február 21-én 11:00 és 15:00 óra között Erasmus+ tájékoztató napot tartunk. A program 11 órakor a Liszt Teremben(Zeneművészeti Intézet, 3. emelet) ismertető előadással kezdődik, majd 12 órától a Zeneművészeti Intézet 1. emeleti előterében Erasmus standdal várjuk a kérdéseket. Február 22-én pedig a BTK aulában (Ifjúság út) Campus Mundi tájékoztató napot tart a Tempus Közalapítvány.
A rendezvényekre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Pályázat határidő: