Ugrás a tartalomra

A Budapest Galéria Duna installációs pályázata

A BTM – Budapest Galéria (1036 Budapest, Lajos utca 158.) nyilvános művészeti pályázatot ír ki a Fővárosi Önkormányzat és a Pro Cultura Urbis Közalapítvány megbízásából a Duna budai oldalán, a budapesti Műegyetem rakpart előtti vízfelületen öt hónapos tervezett időtartamra elhelyezendő művészeti installációra, mely a Dunához kapcsolódó gondolatkör valamely elemét jeleníti meg.

 

1. A kiíró, megbízó megnevezése
A pályázat kiírója, lebonyolítója a BTM – Budapest Galéria, kezdeményezője és költségviselője a Fővárosi Önkormányzat és a Pro Cultura Urbis Közalapítvány (a továbbiakban: Megbízók).

 

2. A pályázat célja, tárgya és anyaga
A pályázat célja a Duna budai oldalán, a budapesti Műegyetem rakpart előtti vízfelületen öt hónapos tervezett időtartamra elhelyezendő művészeti installáció, úszómű, mely vizuális eszközökkel jeleníti meg a Duna folyó és a hozzá kapcsolódó gondolatkör valamely elemét. A műalkotás megvalósításához felhasznált anyagra vonatkozóan nincs megkötés, ugyanakkor az installáció nem okozhat balesetveszélyt és környezetvédelmi szempontoknak, illetve a jogszabályi kritériumnak is meg kell felelnie. Az alkotásnak figyelembe kell vennie az időjárási viszonyokat, a vízi- és szárazföldi közlekedés szabályait és a könnyen eltávolíthatóságot.

A teljes megvalósításra – beleértve a tervezést, kivitelezést, bontást, karbantartást, anyagköltséget, vezetékes áram kiépítésének költségét és a honoráriumot – maximum bruttó 12 millió Ft áll rendelkezésre.

 

 

3. A pályázók köre:
– aki a jelen kiírásban meghirdetett feladat elkészítésére vállalkozik, és vállalja a mű felállítását is
– aki azzal, hogy pályázatát benyújtotta, a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek fogadta el

A szükséges engedélyek, hozzájárulás beszerzése a BTM-Budapest Galériával közösen történik, azok költségéről és a bérleti díj, illetve az esetleges megvilágítás esetén a közüzemi számlák finanszírozásáról a BTM – Budapest Galéria gondoskodik.

A Megbízó művészek, építésztervezők, és ezek alkotócsoportjainak részvételét várja.

 

4. A pályázat benyújtásának módja, határideje:
Az elkészített pályázat dokumentumait digitális formában (PDF-formátumban) 2017. április 18-án 24:00 óráig kell elküldeni e-mailben.

Részletes kiírás: http://art.pte.hu/sites/art.pte.hu/files/files/hirek/2017/03/duna-installacio-kozteri-kepzomuveszeti-palyazati-kiiras-20170310.docx
Bővebb információ: http://budapestgaleria.hu/_/palyazatok-kozter/

 

A nyertes pályamű, installáció tervezett átadása, „főpróba”: 2017. június 2017. június 27-én.
A tervezett avatás: 2017. június 29., a Duna-napja

Pályázat határidő: