Ugrás a tartalomra

Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2022

Meghirdette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2022. évi pályázatát a Magyar Tudományos Akadémia

Magyar Tudományos Akadémia 1997-ben alapított, teljesítmény-központú, magas presztízsű, országos ösztöndíja a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj, amelynek célja a kiemelkedő kutatás-fejlesztési teljesítmény ösztönzése és elismerése a fiatal kutatók körében, valamint az MTA doktora cím elnyerésére való felkészülés elősegítése. Az ösztöndíj jelentőségét növeli, hogy összege az idei pályázati felhívás meghirdetésekor az eddigi 124 500 forintról 250 000 forintra emelkedett.

A Bolyai-ösztöndíj akadémiai támogatásként hidat képez a Magyar Tudományos Akadémia, az MTA doktorai és a fiatal kutatói generáció tagjai között. Fontos, hogy az utóbbiak számára a PhD-fokozat megszerzése után kiszámíthatóságot, tervezhetőséget biztosítson az önálló kutatói pálya megkezdéséig terjedő időszakban.

2022-ben várhatóan 150 kiváló kutató nyerheti el a Bolyai-ösztöndíjat.

 

Rögzítési határidő:
2022. március 11. déli 12 óra (közép-európai idő szerint)
Ezt követően a postai úton is benyújtandó Pályázati adatlap nyomtatására még van lehetőség.

Postai benyújtási határidő:
az eredeti, aláírt Pályázati adatlap (mely a Bolyai internetes felületről nyomtatható) és a Kutatóhelyi fogadókészséget igazoló nyilatkozat postára adásának határideje (a postabélyegzés legkésőbbi időpontja): 2022. március 18.További részletek a pályázati kiírásban olvashatók:
https://mta.hu/aktualis-palyazati-kiirasok/palyazat-a-magyar-tudomanyos-...

Pályázat határidő: