Ugrás a tartalomra

Nemes Nagy Ágnes 100 – Felhívás művész hallgatók részére

 

„a kvázi-oszlopok közül kilépni a térbe” - Nemes Nagy Ágnes 100 – Felhívás művész hallgatók részére

Az Irodalmi Magazin (https://magyarnaplo.hu/irodalmi-magazin/) című tematikus, tudományos-ismeretterjesztő lap nagy hangsúlyt fektet a vizuális megjelenésére, nemcsak a borítók és a tipográfia, de a belívek tekintetében is, továbbá színes képi anyagokat is közöl, amelyek nem pusztán illusztrációk. Az interjúkat, esszéket és szépirodalmi műveket számos ismert képzőművész alkotása kíséri.

1922 januárjában, 100 éve született Nemes Nagy Ágnes, emlékére róla szóló lapszámmal készül az Irodalmi Magazin. A 2022 elején megjelenő szám vizuális anyagához a fotók és kéziratok mellé olyan kortárs képzőművészeti alkotásokat várunk, amelyek a szerző ihletésére születnek. Az Irodalmi Magazin szeretné megmutatni az életpálya sokszínűségét és máig gyűrűző hatását. Célunk, hogy kimozdítsuk Nemes Nagyot a közfelfogás gyerekirodalom skatulyájából, s bemutassuk a költő kéziratos hagyatékát, levelezését, verseit, költészetelméletét, illetve utóéletét a fordítások terén vagy például a popkultúrában. Amely versekről biztosan szó lesz: Között, Gejzír, Éjszakai tölgyfa, Múzeumi séta, Fenyő – tehát ezeket akár inspirációként is lehet használni.

A beérkező alkotásokból a legjobbakat közli a magazin a lapszámában – fenntartva a jogot arra, hogy nem talál megfelelő pályaművet. A közölni kívánt művek alkotói a megjelenési lehetőség mellett honoráriumot kapnak, illetve tiszteletpéldányt a lapszámból, a szerkesztőség által legjobbnak ítélt anyag készítője továbbá 1 éves magazin előfizetést is nyer.

A pályaművek beérkezési határideje: 2021. december 1.

A pályaművek beérkezési módja: im.kepszerkesztes@gmail.com e-mail címre küldve László Laura képszerkesztőnek min. 5 MB méretben, min. 300 DPI felbontásban, jpg formátumban.


Budapest, 2021. szeptember 28.

az Irodalmi Magazin szerkesztősége

 

Nemes Nagy Ágnes digitalizált művei: https://pim.hu/hu/dia/dia-tagjai/nemes-nagy-agnes