Ugrás a tartalomra

Magyar Templeton Program 20-29 éveseknek

Kivételes lehetőségek sorát biztosíthatja a legjobb diákjainak a 2015. szeptember 15-én útjára indított Magyar Templeton Programmal, amely a Templeton World Charity Foundation finanszírozásával, az European Social Fund társfinanszírozásával és a MATEHETSZ szakmai együttműködésével 2015. szeptember 15. és 2017. február 28. között valósul meg.

Az egyedülálló program fő célja a magyar kivételes kognitív tehetségek fejlesztése és támogatása a 10-29 évesek körében.

200 10-19 éves feltörekvő tehetséget és 100 20-29 éves már alkotó fiatal példaképet válogatnak be a programba itthonról és a határon túlról.

A projekt feladata, hogy felkutassa ezeket a fiatalokat és számukra egyéni szükségleteiknek megfelelően mentorokat, képességeiket elmélyítő speciális programokat, egyéniségüket kiteljesítő élményeket, közösségi programokat, társadalmi felelősségvállalásukat, társadalmi vagy vállalkozói vezetővé válásukat segítő képzéseket és programokat szervezzen.

Szakmai és szociális fejlesztésüket a legkiválóbb mentorok, a ma kiválóságai segítik: a Magyar Tudományos Akadémia tagjai, kutatók, tudósok, egyetemi professzorok, az üzleti élet meghatározó szereplői.

A programba történő beválogatásuk komplex, sokoldalú rendszerben történik: IQ, szókincs, munkamemória, problémamegoldás, motiváció és kreativitás mérésével

 

A 10-19 éves fiatalok a www.templetonprogram.hu honlapon tölthetik ki az online kognitív teszteket, ami a beválogatás első lépése.

A 20-29 évesek korosztályából személyesen kívánják megszólítani azokat a tehetségeket, akiket korábbi eredményeik alapján hívnak meg a beválogatási folyamatba. Ha ismer olyan tehetséget, akit szívesen ajánlana, továbbítsa ezt a linket, ami kizárólag neki szól:

http://templetonprogram.hu/cimlap/20-29

A beválogatási folyamatban felfedezett, de a programból kimaradt fiatalok (2000+fő) számos további, a MATEHETSZ által nyújtott tehetséggondozó programba kapnak meghívást.