Ugrás a tartalomra

Ismét kötelező a maszkhasználat az egyetemen 2021. november 2-től

A PTE Operatív Stábja 2021. november 2-tól szigorítja a maszkhasználatot a Pécsi Tudományegyetemen, a járványügyi helyzet alakulása miatt.

Kötelező az orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése

  • az Egyetem teljes területén, zárt térben (ideértve tantermeket, a közösségi tereket, a közlekedő folyosókat, a kollégiumok közösségi tereit, az ügyfélfogadási helyiségeket és az irodákat is.)
  • bármely zárt térben tartott rendezvényen, értekezleten, testületi ülésen.


Kivételt képez:

  • a jelenléti foglalkozások során az előadást tartó személy
  • a sportfoglalkozásokon, illetve a sportlétesítmények használata során az aktív sporttevékenységet kifejtő személy,
  • az egyetemi munkatársak, amennyiben egyedül tartózkodnak irodájukban,
  • a kollégiumban a saját szobájában tartózkodó hallgató.


A Klinikai Központ területén a maszkhasználatot a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szabályozzák és az általánostól szigorúbb előírások is érvényesülhetnek.

Az Operatív Stáb határozata nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol a maszk használatát az EMMI ágazati iránymutatásai rendezik.
A PTE Operatív Stábja arra kér minden egyetemi polgárt, hogy különös figyelmet fordítson  a személyi higiéne betartására.
A védelmi intézkedések az egyetemen kívül is szigorodtak: a Magyar Közlönyben megjelent rendeletek szerint országos szinten kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedés során, november elsejétől.

Ennek részletei itt olvashatók: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/megjelentek-vedelmi-intezkedesekrol-sz...

Kötelező maszkhasználat 2021. november 2-től - https://univpecs.com/covid_19/20211102_kotelezo_maszkhasznalat_az_egyetemen

 

A témával kapcsolatos utasítások és szabályzatok: