Ugrás a tartalomra

"Információs és kommunikációs technológiák az oktatásban" - Unesco pályázat 2022

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé az UNESCO - King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban díjra való jelölés lehetőségéről. A kiírás idei témája: nyilvános platformok használata a digitális oktatási tartalmakhoz való inkluzív hozzáférés biztosítására.

A 2005-ben alapított, a Bahreini Királyság által finanszírozott, két, egyenként $25,000 pénzjutalommal járó díj célja olyan projektek kiemelése, melyek a tanulást, az oktatást és általában a nevelési munka eredményességét segítik elő az információs és kommunikációs technológiák innovatív alkalmazásával.

Pályázati feltételek:

  •     A projektnek legalább 1 éve tartania kell;
  •     a projekt és annak kapcsolódó szervezete nem kapcsolódhat az UNESCO-hoz, és nem kaphat semmilyen támogatást az UNESCO-tól;
  •     a projekt által használt technológiai eszközöknek nyíltnak és ingyenesnek kell lenniük.



Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2022. december 14.


A felterjesztések benyújtása online felület segítségével történik, mely a www.unesco.org/ict-ed-prize címen érhető el. Új felhasználóknak regisztrálni az alábbi oldalon lehetséges: http://www.unesco.org/ict-ed-prize/register.

A pályázás két lépcsőben történik. Először a pályázó személy, intézmény vagy nem kormányzati szervezet feltölti pályázatát a fent említett oldalra, majd a beérkező pályázatok közül az UNESCO azokat fogadja be, melyeket az adott tagállam UNESCO nemzeti bizottságán keresztül támogat. Tagállamonként legfeljebb három felterjesztés benyújtására van lehetőség, melynek végső határideje 2023. január 23.


A részletes pályázati felhívás az Unesco oldalán itt érhető el:  https://unesco.hu/palyazatok/unesco-king-hamad-bin-isa-al-khalifa-dij-20...