Ugrás a tartalomra

FELHÍVÁS a XXII. Országos Érembiennáléra

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége és a Soproni Múzeum
2019. június 30. – szeptember 1. között rendezi meg a XXII. Országos Érembiennálét a soproni Lábasházban (9400 Sopron, Orsolya tér 5.)

A Rendező Bizottság ezúton kéri fel az alkotóművészeket a részvételre. A tárlat – az eddigi hagyományoknak megfelelően – bemutatási lehetőséget biztosít a magyar éremművészet legújabb eredményeinek és sikeres kísérleteinek.

A Rendező Bizottság szívesen fogadná az idén 150 éves Soproni Városszépítő Egyesület, a 30 éve lezajlott Páneurópai Piknik évfordulók alkalmából készített érmeket. Örömmel látna a pályázati anyagban  Magellán 500 évvel ezelőtti, Földet megkerülő útjáról, valamint Ady Endre halálának 100. évfordulójára készült érmeket is.

A kiállításon részt vehet minden alkotóművész, aki tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületnek, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnek, illetve művészeti felsőoktatási intézmény hallgatója.

Beküldhető: maximum  8 darab, 2 évnél nem régebben készült érem (a sorozat minden darabja külön éremnek számít, kétoldalas érmek esetében minden oldal külön érmet jelent). Befoglaló maximált méret: 150x150x150 mm. Az állványra vagy táblára szerelt, installált érmeket nem tudjuk kiállítani.

Az érmek beadása: 2019. április 15-16. (hétfő-kedd, 10-16 óráig)
Az érmek visszaadása csak egy napon: 2019. április 24. (szerda, 10-16 óráig).
Aki ebben az időpontban a kiállításra szánt anyagát nem viszi el, azt csak a kiállítás bezárása után teheti meg.

Begyűjtés és visszaadás helyszíne:

Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének székháza
1061 Budapest, Andrássy út 6. I. emelet

A Szövetségbe, postai úton feladott érmeknek legkésőbb április 11-ig meg kell érkezni!
A mellékelt adatlapot kérjük, kitöltve hozza magával.
A biennáléval kapcsolatos kérdések esetén Nemes András (Mobil: 30/630-44-77, e-mail: nemand1960@gmail.com) ad felvilágosítást.


További információ: http://www.sopron.hu/Sopron/portal/autonomy_show?contentId=57947