Ugrás a tartalomra

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíj 2021

Magyarország Kormánya az idei évtől hirdeti a Diaszpóra Ösztöndíjat, mellyel a Kárpát-medencén kívüli, külföldön élő magyarságot, magyar leszármazottakat igyekeznek
megszólítani. Az ösztöndíjprogramban természetesen Egyetemünk is részt vesz, melyet intézményi szinten a PTE Nemzetközi Igazgatósága koordinál.


Az ösztöndíjjal elnyerhető juttatások a következők:
- Teljes tandíjmentesség
- Egészségügyi biztosítás TAJ kártyán keresztül
- Havi ösztöndíj (külön jelentkezés útján elnyerhető)
- Lakhatási támogatás (külön jelentkezés útján elnyerhető)


A részletes leírás itt érhető el magyarul: https://diasporascholarship.hu/wpcontent/uploads/palyazati_felhivas.pdf

és angolul: https://diasporascholarship.hu/wpcontent/uploads/call_for_application.pdf

A jelentkezőknek magyar származásukat a megfelelő dokumentumokkal kell igazolniuk, illetve szükségük lesz egy támogató levélre a helyi diaszpóra szervezettől vagy a helyi magyar külképviselettől (ezek listája: https://diasporascholarship.hu/programme-countries/). A jelentkezők magyar és idegennyelvű képzésben is részt vehetnek, amennyiben azonban nem magyarul tanulnak, a képzési program végére B2 szintű nyelvvizsgát kell tenniük magyar nyelvből.

A PTE szinte minden képzésével részt vesz a programban a pontos listát ezen a honlapon lefelé görgetve érhetik el: https://apply.diasporascholarship.hu/en_GB/institutions/institution/114-university-pcs és ez a felület (az apply.diasporascholarship.hu) a jelentkezési felület is – a jelentkezés határideje: 2021. január 24.
Az ösztöndíj szakmai koordinációját Kónya Bence látja el, tehát konkrét kérdésekkel hozzá lehet fordulni. Email: konya.bence@pte.hu, telefon: +36 72 501-500/12422.

A Tempus Közalapítvány online tájékoztató alkalmakat szervez a programról, a rendezvény angol nyelvű és a Zoom felületen kerül megrendezésre. A belépési link a Tempus Közalapítvány honlapján történő regisztráció után érhető el. A rendezvény meghívója itt érhető el: https://diasporascholarship.hu/wp-content/uploads/invitation.pdf

További információk: https://tka.hu/palyazatok/14128/diaszpora-felsooktatasi-osztondijprogram

 

Pályázat határidő: