Ugrás a tartalomra

"Pécs zenei élete 1923-tól napjainkig" konferencia

Az esemény ideje:   -  
Helyszín: PTE MK, Pécs, Zsolnay-negyed, E22-es épület, Liszt Ferenc Hangversenyterem

 

Inspiráló konferenciát szervez a PTE Centenáriumi programsorozat keretében a Művészeti Kar: tudományterülettől függetlenül várnak oktatókat, doktoranduszokat és hallgatókat eseményükre. A „Pécs zenei élete 1923-tól napjainkig című konferencia annak a pécsi 100 esztendőnek zenei történéseivel kíván foglalkozni, amióta az Erzsébet Tudományegyetem Pécs városába költözött.

A kulturális gyökerek, alkotói- vagy előadóművészi életutak, események, zenei oktatás és különböző kutatások mérföldkövei együttesen alakították ki azt a közeget, amely a mai Pécs színes zenei életéhez vezetett.
Olyan előadók, doktorok és doktoranduszok és hallgatók jelentkezését várjuk, akik az állandó vagy időszakos intézményekben elhangzó zenés színjátékok, operaelőadások, kamara- és szimfonikus koncertek, egyházi vonatkozású hangversenyek és zenei előadások, valamint a helyi zeneélet kutatóinak változatos szempontú esettanulmányaival kapcsolódnak a „Pécs zenei élete” témához. A konferenciára társadalmilag felelős tudományos témákban várunk előadásokat, amelyek kapcsolódnak, kapcsolódhatnak „Pécs zenei életéhez”. A szorosan kapcsolódó zenepedagógiai kutatások, valamint történeti-, gazdasági-, szociológiai-, akusztikai-, építészeti stb. vizsgálódások, elemzések és összefoglaló megközelítések révén Pécs zenei életének más megvilágítását adhatják. Szívesen várjuk Pécs városához kötődő zeneszerzők életének, egyes munkáinak, vagy bemutatóinak elemzését is" - áll a PTE Művészeti Kar felhívásában.

 

 

Az esemény időterve:

Előadók jelentkezési lehetősége: szeptember 25.
Szóközökkel együtt 1500-2000 karakteres magyar és angol nyelvű absztraktot és rövid szakmai önéletrajzot várnak.
Értesítés az absztraktok elfogadásáról: szeptember 25.
A konferencia ideje: 2023. október 14-15.
Az előadásról készült tanulmány benyújtásának határideje: november 10.
Konferenciarészvétel: Ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ: https://art.pte.hu/hu/pecs-zenei-elete-1923-2023-konferencia

Forrás: https://univpecs.com/egyetemi_elet/pecs_zenei_elete_felhivas