Ugrás a tartalomra

PTE MK EZMBA diplomakoncert és bemutató

Az esemény ideje:   -  
Helyszín: PTE MK, Pécs Zsolnay-negyed, E22 és E74

Szeretettel várunk mindenkit a végzősök diplomakoncertjére:

Fb: https://www.facebook.com/events/1448732242431887

17:00 - ZMI - Pálinkás Márton
18:00 - JESZ - Sívó Dániel
18:30 - JESZ - Zsinkai Tamás
19:00 - JESZ - Ádám Péter
----------
1. Pálinkás Márton
Part I: Soundwalk in space - fixed media - 8 channels
Part II: Értjük egymást - fixed media - 3rd order ambisonics - playback on 8 channels
Part III: Piano plays - zongorán közreműködik: Őri-Kiss Botond
A hangterek felfedezése és használata érdekes kihívás. Az diplomamunkám mindhárom tétele ennek különféle aspektusait mutatja be egy 8 pontos hangrendszeren keresztül.
A három tételből az első egy hangmintákból és szintetikus hangokból vegyesen összeálló darab, amiben az előre megkomponált hangok állnak össze egy egységgé. A második tételben a soundwalk és a hangterek ötvözése úgy jelenik meg, hogy egy Pécsi helyszínen egy pontból négy irányba elinduló 4 ember által bejárt útvonalak hangjait halljuk egyszerre, ami a visszaérkezésükkör újra összeáll egy egységgé, ahonnan a hangutazásunkat indítottuk. A harmadik tételben egy zongora akusztikus hangja keveredik a mikrofonon keresztül felvett és módosított zongorahangokkal, teljesen új hangtérbe és kompozícióba helyezve az eredeti darabot.
----------
2. Sívó Dániel
Családon belüli erőszak a médiaművészet tükrében - Installációba oltott applikació bemutató.
Mesterséges intelligencia által vezérelt digitális személlyel lehet beszélgetni, aki kedves, ámde egyúttal nárcisztikus és domináns emberi vonásokat is hordoz. Ennek a projektnek az elsődleges célja, hogy felhívja az emberek figyelmét – különösen a nők figyelmét – azokra az emberi vonásokra, amelyek egy beszélgetés során jeleket adhatnak arról, hogy a beszélgető partner veszélyes vagy toxikus kapcsolatokra utaló tulajdonságokkal bír, mint például az erőszakos magatartás vagy az erős dominancia a kapcsolatban.
----------
3. Zsinkai Tamás
Egyfajta ambient űrutazás és sound-keresés gitárral és gitárpedálokkal gyorsan, lassan, jobbra, balra, fel és alá, meg minden más irányba.
----------
4. Ádám Péter
A rendszer és a játékszabályok rövid bemutatása után minden résztvevő, akinél van okostelefon, laptop vagy táblagép, bekapcsolódhat egy közös multimédiás improvizációba. Az installáció és a koncert határán indulunk együtt felfedező útra és hagyjuk egymást kibontakozni testvériesen és organikusan.