Ugrás a tartalomra

Street Up Fesztivál 2024

Az esemény ideje:   -  
Helyszín: Pécsi Galéria, Pécs, SZéchenyi tér, m21 Galéria, Zsolnay Negyed

Nyár elején Pécs átfogó urban art kiállítássorozattal és kapcsolódó programokkal igyekszik bemutatni a ’70-es évektől progresszíven kibontakozó városi művészet előzményeit, hazai és külföldi megjelenéseit és különböző irányzatait, mind az m21, mind a Pécsi Galériában, illetve külső helyszíneken május 23. és június 22. között. A kiállításokat hip-hop, gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, előadások, tárlatvezetések színesítik. A rendezvényen a nemzetközi urban art szcéna elismert alkotói mutatkoznak be, kül- és beltéri murális alkotásokra vállalkoznak Pécsen a Zsolnay Negyed, valamint az m21 Galéria tereiben és a városban egyaránt.

 
Kiállítások:

ART OF SKATE – a gördeszka Kaliforniától Pécsig
Pécsi Galéria (7621 Pécs | Széchenyi tér 7-8.)
2024. 05. 24. — 09. 15.
A kiállítás a gördeszkázás történetét és művészetét mutatja be az első próbálkozásoktól egészen addig, amíg olimpiai sportággá nem vált. A tárlat mintegy 100 művészi alkotással készült gördeszkát, a gördeszkás életérzés relikviáit, a hozzá kapcsolódó divatot és művészeti alkotásokat, fotókat és kulturális jelenségeket mutatja be. A kiállítás kurátora Philippe DANJEAN, független kurátor, aki a párizsi Fluctuart street art múzeumban tavaly nagy sikerrel bemutatott kiállítását rendezi újra Pécsen.

Street Up - Nemzetközi urban art kiállítás
m21 Galéria, Zsolnay Negyed (7626 Pécs | Major utca 21.)
2024. 05. 30. — 09. 22.
Május végétől az m21 Galéria a street art művészeké, a nemzetközi YASHA YOUNG PROJECTS alkotói közül mutatkozik be NUNO Portugáliából, MILLO Olaszországból, JULIEN CASABIANCA Franciaországból, CHRISTIAN BOEHMER és ADULTREMIX Németországból, valamint ERELL, JANA & JS, NDZW, LOST OPTIC, ZEUS SALAS. A képzőművészet átmeneti műfaját képviseli a SOCIÉTÉ RÉALISTE művészkollektíva a tár- sadalmi nyilvánosság jeleinek gyűjtésével és átértelmezésével létrehozott műveikkel. A magyar street art művészetet FORK IMRE, FAT HEAT, FSING, GOSPE, MNU, NAPUSH, SHIT SHOT, VOID képviselik.

További információk: https://www.pecsigaleriak.hu/programok/street-up-fesztival

Facebook: facebook.com/street.up.fesztival/

Instagram: instagram.com/street.up.fesztival/