Ugrás a tartalomra

Zeneművész-tanár - mesterképzési szak (2 szemeszter)

ZENEMŰVÉSZ-TANÁR – MESTERKÉPZÉSI SZAK (2 SZEMESZTER)

Szakirányok:
fuvola-, gitár-, hegedű-, mélyhegedű-, gordonka-, énekművész-tanár, kóruskarnagy-művésztanár

A felvételi vizsga:
Szakmai és motivációs elbeszélgetés

A vizsga motivációs beszélgetésből áll, melyen a jelentkezőnek – a magával hozott, a beszélgetés megkezdése előtt a felvételi bizottságnak leadott (géppel írt) vázlat alapján (kb. 10 percben) – ki kell fejtenie a tanári szakképzettség iránti motivációját. A vázlatnak, s az annak alapján folytatandó beszélgetésnek is a tanári pálya választásának egyéni motívumairól, a jelentkező tanári mesterséggel kapcsolatos tapasztalatairól, elképzeléseiről kell szólnia, ugyanis a vizsga célja a jelentkező tanári pályaalkalmasságának értékelése, a legalkalmasabbak kiválasztása. Az alkalmassági vizsgához az előbbiek szerint megírt vázlaton kívül egyéb dokumentumot, igazolást nem kérünk, a vázlat megírásán kívül arra készülni nem kell.


Pontszámítás:
- oklevél minősítése kilencszereződik (max. 45 pont),
- a szakmai és motivációs beszélgetésen max. 54 pont szerezhető
- többletpontként max. 1 pont számítható be (esélyegyenlőség vagy 2. nyelvvizsga vagy 3. nyelvvizsga vagy kiemelt szakmai eredmény)

Az oklevél minősítése kilencszereződik (max. 45 pont), ehhez kérjük a 2006. február 1. előtt szerzett felsőfokú oklevelet vagy mellékletét (Europass) feltölteni a www.felvi.hu "Csatolandó dokumentumok"-hoz.
A 2006. február 1. utáni szerzett oklevelek minősítése a Felsőoktatási Információs Rendszerből kerülnek beemelésre.